גיא פניני בראיון מיוחד: "בטוח שמכבי תל אביב תשחזר את ההישג מ-2014 בקרוב"

רגע לפני גמר גביע המדינה ועשור לזכייה האחרונה ביורוליג, עוזר מאמן הצהובים חוזר לרגעים הבלתי נשכחים מאז: "הרגשנו שאי אפשר לעצור אותנו" • קפטן הקבוצה בעבר לא ישכח: "רגע השיא שלי בקריירה ושל כל מי שלקח חלק בזה" • והתקווה לסיום מתוק הערב בהיכל: "תואר יהיה פיצוי לעונה הזאת, מגיע לנו לשמוח"

גיא פניני בראיון מיוחד / צילום: משה בן שמחון

בסוף השבוע ימלאו עשר שנים מאז הדהימה מכבי ת"א את אירופה כולה וזכתה ביורוליג בפעם השישית בתולדותיה, בזכייה שהיתה לדעת רבים אחת מהמפתיעות בתולדות המועדון.

הצהובים שחוו עונה מלאה בעליות וירידות שכמעט והסתיימה בפיטוריו של מאמן הקבוצה דאז דייוויד בלאט לאחר פתיחת עונה מאכזבת, סיימו אותה על גג העולם כאלופי אירופה לעיני אולם צבוע באוהדים צהובים במילאנו.

במלאת עשור לזכייה האחרונה של הצהובים ביורוליג, התיישב עוזר מאמן הקבוצה כיום וקפטן הקבוצה דאז גיא פניני - מי שהניף את הגביע ההוא, לראיון בלעדי עם "ישראל היום".

בראיון מיוחד וגלוי לב חוזר פניני לימים הקשים במהלך העונה לפני עשור, לתפנית שחלה בקבוצה ושהובילה לזכייה ומסיים בנקודת מבט מכיסאו הנוכחי על העונה המסחררת שעברה על מכבי ת"א בצל המלחמה ועליו בעונתו הראשונה כעוזר מאמן.

"לא אשכח את הגמר במילאנו", חוזר פניני לערב ההוא. "זה משהו שאקח איתי לעד. הזיכרון הראשון שעולה לי מייד לראש זה הכניסה לאולם שכולו צבוע בצהוב, ובקהל יושבים המשפחה שלי והאנשים שאני הכי אוהב. זה היה רגע השיא שלי בקריירה ושל כל מי שלקח חלק בזה".

גיא פניני מניף את גביע היורוליג. "לא אשכח את הגמר במילאנו", צילום: אלן שיבר

במבט לאחור, האמנתם שאתם יכולים לנצח את ריאל מדריד בגמר?

"זו היתה זכייה מפתיעה מאוד, באנו מלמטה כנגד כל הסיכויים וזה הפתיע המון אנשים. אותנו בשלב מסוים זה כבר לא הפתיע, כי האמנו שאנחנו מסוגלים לעשות את זה, אבל זה הפתיע הרבה מאוד אנשים. זו היתה עונה שלא התחילה טוב ועברנו הרבה רגעים קשים אבל ברגע שהתחברנו היתה לנו תחושה שאי אפשר לעצור אותנו וזה היה סוד ההצלחה של הקבוצה הזאת".

"הכל עמד להתפרק"

תחילתה של אותה עונה לא בישרה אפילו לרגע על העתיד לבוא. הצהובים התקשו להתחבר, ספגו כמה הפסדים מפתיעים וסף הלחץ בהיכל המיתולוגי בשכונת יד אליהו החל להצטבר ולעלות.

אנשי המועדון יעידו לימים כי גם בהנהלת הקבוצה וגם בחדר ההלבשה כבר התחילו "לשמוע את הקולות" שדרשו לפטר את המאמן, ובנוסף לשחרר כמה שחקנים. "ברגעים מסוימים בעונה, נראה היה שכל העסק עומד להתפרק", משחזר פניני.

"במכבי כמו במכבי, כשדברים לא הולכים כל הרעש מסביב נכנס לקבוצה ואתה שומע את כל הרחשים, וזה קרה גם בקבוצה הזאת. היו לנו חבורה של אנשים איכותיים וגם לא מעט מזל, מה שהוציא אותנו מהסיטואציה הזאת".

גיא פניני ויוגב אוחיון. "הרגשנו שאי אפשר היה לעצור אותנו", צילום: אלן שיבר

עבור רבים מאוהדי הקבוצה, העונה הנוכחית על שלל אתגריה ומסעותיה הזכירה להם מאוד את עונת 2014 - משבר גדול שמחבר קבוצה שיוצאת לריצה נפלאה כנגד כל הסיכויים.

למרות זאת פניני שהיה שם אז טוען כי קשה להשוות בין המקרים. "שום דבר לא דומה למה שעברנו העונה, כלום. אם אני צריך למצוא דמיון - זה יהיה באנשים מדהימים ואיכותיים שעוברים דברים קשים ומוצאים דרך להצליח בסיטואציה קשה. עברנו העונה דברים מאוד קשים. בסופו של דבר אופי של שחקנים ואנשי צוות זה יותר חשוב מכדורסל ומהכל".

בשלב מסוים העונה, היתה לכם התחושה שציינת שהרגשת לפני עשור - שאי אפשר לעצור אתכם?

"כן, היתה לנו העונה את התחושה הזאת. היה לנו משבר קטן אבל ידענו שהמשבר לא נורא כמו שעושים ממנו. ברגע שיצאנו ממנו היתה לנו התחושה שאנחנו הולכים עד הסוף, היתה לנו התחושה הזאת כמו ב־2014 שאנחנו יכולים לעלות לפרקט בפיוניר הריק או באואקה המלא ואי אפשר לנצח אותנו, זה הניצחון שלנו בעונה הזאת. כל קבוצה אחרת בעולם שעברה מה שעברנו היתה מתפרקת. לפני עשור היה לנו המון מזל, השנה בגלל הסיפור של הפציעה של ווייד בולדווין שפגעה בנו היה לנו פחות מזל".

גיא פניני על הקווים כעוזר מאמן מכבי תל אביב. עונה מלאת אתגרים, צילום: אלן שיבר

נראה שהיום יותר קשה לשחזר את ההישג מ־2014 - למה אתה מייחס את זה?

"יש לזה הרבה סיבות. כשאנחנו זכינו השיטה היתה שונה ולא כמו היום, התקציבים גדלו אצל כל הקבוצות ויש יותר פערים אבל עדיין אנחנו כמועדון שואפים להגיע הכי רחוק שאפשר. השנה היינו כפסע מלהגיע לפיינל פור אבל אני בטוח שההישג הזה ישוחזר בקרוב".

"יש געגוע למגרש"

בקיץ שעבר, חודשים ספורים לקראת יום הולדתו ה־40 ולאחר קריירה מפוארת, החליט פניני להודיע על פרישה ולהצטרף לצוות המקצועי של הצהובים כעוזרו של עודד קטש.

למרות החודשים הלא מעטים שחלפו, פניני לא מסתיר את געגועיו לפרקט. "הייתי רוצה להמשיך להיות שחקן אם הייתי מסוגל, אולי המעבר הזה היה נראה טבעי מהצד אבל לי בהתחלה הוא היה קשה מאוד, בטח במקום עם לוח זמנים צפוף ועומס כמו במכבי ת"א.

"עברנו המון דברים העונה אבל בסופו של דבר זה כדורסל וזה הדבר שאני הכי אוהב לעשות אבל זה לא טבעי וקל כמו שזה נראה לאנשים מבחוץ. אני לומד את התפקיד כל יום, זה לא קל כמו שחשבתי בהתחלה. גם אם היית שחקן 20 שנה, לבוא ולהיות מאמן זה קשה מאוד ודורש הרבה. יש לי מורה ברמה הכי גבוהה ללמוד ממנו".

גיא פניני עם גביע היורוליג של 2014, צילום: אלן שיבר

הרגשת לאורך העונה געגוע למגרש, לחזור לשחק?

"תמיד, בכל משחק, גם באואקה לעיני 20 אלף צופים בפלייאוף היורוליג וגם במשחקים בלי קהל".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

הראיון נערך ערב גמר גביע המדינה מול הפועל ירושלים, ופניני בתפקידו הנוכחי עסוק ומרוכז כולו בהכנה של קבוצתו למשחק, במשחק שעשוי להיות התואר הראשון עבורו כעוזר מאמן. "זה יהיה מרגש, אבל בשבילי לא יהיה הבדל בזכייה בתואר כשחקן או כעוזר מאמן, זה יכול להיות פיצוי עבורנו. אחרי העונה הזאת וההדחה מאירופה - מגיע לנו לשמוח".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר