פרדי בורדיון. "אנשים בחו"ל לא יודעים מה קורה כאן". צילום: לירון מולדובן

"חזרתי לישראל כדי שהבן שלי ייוולד פה"

פרדי בורדיון, שחקנה היהודי-צרפתי של בני הרצליה ואחד המתאזרחים הוותיקים בענף, משמש מעין שגריר מאז פתיחת המלחמה: "אני מסביר לאנשים בחו"ל שיש טובים ויש רעים ואנחנו בצד של הטובים" * הם משלנו – כתבה אחרונה בסדרה

"התראיינתי לא מעט בצרפת במהלך החודשים האלה. עשיתי כמיטב יכולתי להעביר את התמונה האמיתית ולהסביר להם שמה שהם רואים ומה שמספרים זה לא באמת מה שקורה. אין שום ספקות - יש טובים ויש רעים, ואנחנו בצד של הטובים".

את הדברים האלה לא אומר שגריר ישראלי או איש הסברה מדופלם אלא פרדי בורדיון, שחקנה הישראלי/צרפתי של בני הרצליה שהפך לאחרונה לאבא אחרי שעשה הכל שבנו יוולד על אדמת ישראל. כל זאת בפרק נוסף ואחרון בסדרת הכתבות "הם משלנו" ב"ישראל היום".

בורדיון בן ה-32 הוא כבר שחקן ותיק במחוזותינו שמכדרר פה כבר שבע עונות. את דרכו בישראל החל במכבי חיפה, המשיך בהפועל אילת, מכבי ראשון לציון, עבר אפילו תקופה קצרה במכבי ת"א ובשלוש העונות האחרונות שיחק בהפועל חולון. את העונה הנוכחית פתח בלי קבוצה והצטרף לבני הרצליה במסגרת השינויים שערכה הקבוצה בסגל אחרי פתיחת המלחמה.

ב-7 באוקטובר חוו השחקן ואשתו חוויה לא פשוטה. "היינו בתל אביב וזה היה בוקר נורא. קמנו מהאזעקות ומיד הבנו שזה אירוע חריג מאוד. לא היה לנו ממ"ד בבית וירדנו למטה. בעל בית קפה באזור עזר לנו להגיע לממ"ד ואז שמענו בום אדיר, הכל רעד. הסתבר שרקטה נפלה כמה מאות מטרים מאיתנו. זה היה נשמע כאילו זה נפל ממש על ידינו. אשתי היתה אז בהריון ומאוד דאגנו. עברנו לחברים בצפון העיר לשבוע ואז החלטנו לטוס לצרפת בעיקר בשביל אשתי", מספר בורדיון.

"חודש אחרי פתיחת המלחמה קיבלתי שיחת טלפון מהרצליה", הוא נזכר. "חששתי לחזור, אבל לא היססתי. הדבר הכי חשוב שהיה לי זה שהבן שלי ייוולד בישראל. המשפחה שלי בצרפת פחדה שאחזור, אבל סמכה עלינו ולא ניסתה לעצור אותנו. הם מבינים שאנחנו יודעים מה אנחנו עושים ושהמדינה תגן עלינו".

בורדיון. "אנחנו בצד של הטובים", צילום: לירון מולדובן

 

בורדיון לא רק מתראיין לתקשורת בצרפת, הוא גם הולך לכיכר החטופים וחש הזדהות עצומה. "זה מאוד חשוב לי. היה שם מלא רגש. באתי כדי להראות שגם לקהילת הכדורסל חשוב גורל החטופים ואם נוכל לעזור במשהו - לשמוע אותם ולתת תקווה – נעשה זאת בלי היסוס".

על תפקידו כמעין שגריר של מדינת ישראל הוא אומר: "אנשים בחו"ל קוראים את הרשתות החברתיות וזה משפיע עליהם. הם לא יודעים כלום מה קורה כאן באמת. הם לא באמת יודעים שאין שאלה מי האחראים לכל הרוע הזה. המטרה שלי היא להבהיר עבור אנשים את התמונה כמו שהיא באמת. ישראל היא הבית שלי ואחרי מה שקרה הקשר עוד יותר חזק. חיילים נותנים את נפשם בחזית כדי שאנחנו נוכל לשחק כדורסל ולחיות כרגיל. אתה מבין את המשמעות? הם נותנים הכל כדי להגן על המדינה".

והליגה חזרה למסלול? אפשר בכלל לחזור לשגרה במצב הזה?
"החודש הראשון היה שונה ומוזר. עכשיו הכל חזרה לשגרה ואפשר לומר שאנחנו מרוכזים בכדורסל. העניין הוא שיש קבוצות שחזרו למסלול, אבל יש קבוצות שנפגעו – הפועל גליל עליון שלא שיחקה בבית עד עכשיו, הפועל אילת שהיה לה הרכב מצוין לפני המלחמה, אבל הזרים לא חזרו ועכשיו גם המאמן הלך".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

אתה אופטימי לגבי העתיד פה?
"מאוד אופטימי. נכון שבתוכנו יש לא מעט בלגן בגלל הפוליטיקה, אבל בקשר לשמירה על הביטחון שלנו אני הכי בטוח בעולם. מוכנים לתת כאן הכל בשבילנו, אז איך אני לא אהיה אופטימי. זה יהיה כמו בסרטים: הטובים ינצחו בסוף".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...