במכבי תל אביב קיבלו החלטה שלא להחזיר את הזרים לארץ בשני המשחקים הקרובים, נגד הפועל חיפה והפועל באר שבע/דימונה ולשחק עם סגל ישראלי בלבד.
ההחלטה התקבלה בעקבות חוסר רצון מצידם של הזרים לחזור לשחק במשחקי הליגה בארץ, כשבנוסף לכך, במועדון מעדיפים לתת לזרים את האפשרות להיות עם משפחותיהם שלהם במהלך חג המולד שיחל בתחילת השבוע.
בתוך כך קפטן הצהובים ג'ון דיברתולומאיו עדיין לא החלים מהפציעה במפשעה ולא יכלל גם הערב בסגל, משחק יורוליג שביעי ברציפות. עם זאת חזרתו של הרכז לפרקט מתקרבת אך הוא עדיין לא כשיר ב-100% ולכן לא יעמוד לרשותו של קטש, שמלבד הקפטן יחזיק בסגל מלא. בקבוצה מקווים שהקפטן יוכל לשוב לסגל בלפחות אחד מהמהשחקים בליגה המקומית.
מן העבר השני, הסרבים יחסרו את אוגניין קוזמיץ׳ ואת שבאז נאפייר, שלא שיחק גם במשחק היורוליג הקודם בו הפסידה הקבוצה לריאל מדריד. מייד לאחר אותו משחק חשף המאמן ספירופולוס כי "שאבז ביקש לעזוב, ולכן לא שיחק". השחקן מצידו, העלה מייד לאחר מכן סטורי לאינסטגרם בו כתב: "תגיד את האמת מול המצלמות". בכל מקרה, דרכו של נאפייר בקבוצה הסרבית ככל הנראה הגיעה לסיומה. גפ פרדי גילספי, שחתם השבוע בקבוצה, לא ישחק.