בהפועל ירושלים עקבו מקרוב אחרי הנחיות פיקוד העורף בסוף השבוע האחרון ולצערם חוו הערב (שבת) אכזבה גדולה ממש זמן קצר לפני המשחק מול הפועל גליל עליון. בעוד לפני סוף השבוע מגבלת הקהל הייתה על הכנסת 1,000 איש לפיס ארנה ובהתאם לזה נמכרו כרטיסים למנויים, הערב (שבת) התקבלה ההודעה כי הנחיות פיקוד העורף התירו התכנסויות של 5,000 איש במקומות סגורים.
בתחילה, רצו בקבוצה להכניס כמה שיותר אוהדים, אך המשטרה מצידה הודיעה שהיא אינה ערוכה למצב כזה ולא אישרה להכניס כמות כה גדולה של קהל. לבסוף הוחלט בהתחשב בזמן הקצר ובתיאום עם ראש מערך האבטחה במקום לאפשר לכל מנוי שיגיע להיכנס למשחק, כשהערכות הם שבסופו של דבר יגיעו כ-1500 אוהדים.
על הפרקט, כבר מתחילת המשחק הבדלי הרמות היו ברורים. הירושלמים שהפעם רשמו למשחק ארבעה זרים, היו עם הרבה יותר אוויר בריאות וכוח ברגליים. הצפוניים ניסו להתחיל את המשחק בהגנה אזורית ונענשו מקשת ה-3, מהצד השני הם פיצו על זה בהרבה אנרגיה, שהשאירה אותם במשחק במחצית הראשונה, שנגמרה בתוצאה 34:41.
גליל עליון פתחו טוב את הרבע השלישי עם שלוש שלשות והורידו מעט את ההפרש, אך בשלב זה הירושלמים לחצו חזק בהגנה, השאירו את חניכיו של ברק פלג על 8 נקודת ב-7 וחצי הדקות האחרונות של הרבע השלישי ועלו ליתרון 16 בסיום הרבע, יתרון שהלך ותפח עד ל-21 בשיא. ולמרות ניסיונות חזרה של גליל, שצימקו עד 8 הפרש 2 דקות לסיום, חניכיו של אלכסנדר דז'יקיץ יצאו כשידם על העליונה ורשמו ניצחון בכורה בליגה. 73:81 בסיום. ליוואי רנדולף קלע 19 נקודות לזכות המקומיים כשיובל זוסמן הוסיף 15 משלו. בשורות גליל בלט ג'יימס פלדין, שגם זכה לקריאות עידוד מהאוהדים המקומיים לאחר המשחק, עם 17 נקודות.