בעקבות החלום: טיילר דורסי לא הגיע ל-NBA, אבל חוזר ליורוליג ככוכב

הגארד האמריקני־יווני אמנם לא הצליח להשיג חוזה בליגה הטובה בעולם למרות מאמצי ענק, אבל באירופה כולם מודעים לאיכויות של אקס מכבי תל אביב • הערב בהיכל מנורה הוא יערוך בכורה במדי פנרבחצ'ה, עם חוזה עתק ומוניטין שלא מוטל בספק

דורסי במדי דאלאס, צילום: AFP

עבור טיילר דורסי העונה הנוכחית סומנה מראש כשנת מפתח, כזו שעתידה להשפיע לאילו גבהים תמריא הקריירה של הגארד האמריקני־יווני, ששיחק במדי מכבי תל אביב רק לפני כשנתיים, והערב ישוב להיכל מנורה־מבטחים להופעת בכורה כשחקנה של פנרבחצ'ה הטורקית.

לאחר עונה מוצלחת באולימפיאקוס, שבמהלכה קיבע את מעמדו כשחקן יורוליג בכיר, ובהגיעו לגיל 26, שלב שבו הרגיש כי הוא נמצא בנקודת השיא, כיוון השחקן למטרה אחת ברורה - חזרה לליגת ה־NBA, שם שיחק בעברו במשך שנתיים אך לא הותיר חותם משמעותי.

השחקן רשם קמפיין נהדר ביורובאסקט עם נבחרת יוון וקצר את הפירות עם חוזה דו־כיווני בדאלאס מאבריקס, כזה שמשלב השתתפות בקבוצה עם שילוב בקבוצה־הבת מליגת הפיתוח, טקסס לג'נדס, שם עתיד היה השחקן לבלות את עיקר זמנו.

טיילר דורסי. אקס מכבי ת"א להט ביורובאסקט, צילום: AP

"טיילר רצה להשיג חוזה בליגה הטובה בעולם, זאת היתה המטרה שלו. בקיץ האחרון פנרבחצ'ה ואולימפיאקוס רצו להחתימו, אך הוא דחה את ההצעות. הוא עורר עניין רב, ודימיטריוס איטודיס, מאמנו בנבחרת, רצה מאוד להביא אותו לפנר", מספר בשיחה עם "ישראל היום" העיתונאי האיטלקי מתאו אנדראני שפרסם את דבר חתימתו בטורקיה.

דורסי מיעט לקבל הזדמנויות בארה"ב, ולאחר שלוש הופעות בלבד בחודשיים הראשונים של העונה נחתך לבסוף על ידי המאבריקס, אך בצעד שהפתיע רבים החליט לוותר על החזרה לאירופה וחתם על חוזה עם קבוצת ליגת הפיתוח של דאלאס.

"טיילר הגיע אלינו כשחקן בחוזה דו־כיווני, הוא האמין שיוכל לקבל הזדמנות להיכנס לליגה הטובה בעולם ולהיות משמעותי שם. בשלב מסוים החליטו במועדון לשחרר אותו בגלל שהיה להם את ג'יידן הארדי, רוקי צעיר ששיחק נהדר, והוא בחר להגיע אלינו ולהיות פה עם משפחתו", משתף בשיחה עם "ישראל היום" נלסון טרובה, עוזר המאמן הבכיר של טקסס לג'נדס.

"הוא רצה עוד הזדמנות לחזור לליגה וחיכה עד פגרת האולסטאר לראות אם יוכל לקבל הצעות נוספות. ברגע שהבין שזה לא יקרה הוא בחר לחזור לאירופה. טיילר שחקן נהדר, לפעמים השתלבות בליגה היא עניין של סיטואציה ולא בהכרח מעידה על היכולת".

טיילר דורסי עם דונובן מיטשל. באחד ממשחקיו היחידים ב-NBA, צילום: USA TODAY Sports

הקשר עם איטודיס הכריע

חזרתו של השחקן לאירופה לא הגיעה בתזמון מקרי. חלון ההעברות של היורוליג עמד לפני סגירה ובפני השחקן עמדו שתי הצעות גדולות. "שתי הקבוצות שהיו איתו במגעים הן פנרבחצ'ה ואנאדולו אפס. אני מאמין שהקשר שלו עם איטודיס סייע לו לקבל את ההחלטה", מציין אנדראני.

חתימתו של דורסי במועדון הפאר הטורקי תאחד אותו מחדש עם סקוטי ווילבקין. השניים שיחקו יחדיו במכבי תל אביב, ושיתוף הפעולה ביניהם ידע עליות ומורדות לאורך השנים בישראל. דורסי, שיעלה הערב על הפרקט בהיכל מנורה־מבטחים, הוא שחקן שונה מהשחקן שעזב את ההיכל לפני כשנתיים.

לאחר עונה לא פשוטה שעברה עליו במרוץ שלא צלח להגשמת החלום, הגארד יחזור למקום שבו התחילה הקריירה האירופית שלו. עם חוזה עתק שמציב אותו היום כאחד מבכירי המשתכרים במפעל ובונוס עתידי על זכייה ביורוליג, דורסי מגיע נחוש מתמיד להוכיח את עצמו, ואולי גם לשלוח מסר למי שוויתר עליו.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר