1. אפשר להכתיר את המשחק הראשון הערב (ב') בגמר פלייאוף הנשים בין מכבי רמת חן למכבי אשדוד כאחד הטובים שהיו העונה, או אפילו הטוב מכולם. היה בו הכל: מלחמה, סלי קלאץ', אגרסיביות ודקה אחרונה מותחת. בסיום הראה לוח התוצאות 68:72 לרמת חן, שעלתה ל־0:1 בסידרה (הטוב מ־5). המשחק השני ייערך ביום חמישי באשדוד.
2 שתי הקבוצות לא הגיעו למעמד בכדי; הן היו הכי טובות העונה, כשרמת חן הציגה יציבות לאורך כל השנה ואשדוד השתפרה ככל שהזמן התקדם. אמנם בגמר הגביע אשדוד הביסה את רמת חן, אבל אחרי אתמול נראה ששירה העליון הפיקה לקחים.
רמת חן נכנסה לרבע האחרון בפיגור 56:54, כשעד אז היתרון עבר מצד לצד. מכאן המארחות לא איפשרו לאשדוד לברוח, וכשהן עלו ל־63:64 (37), הן גם לא שמטו את היתרון עד לסיום.
שי דורון אמנם סיימה את המשחק עם 19 נק', כולל שתי שלשות קלאץ' חשובות, אבל מי שהיתה בכל מקום על הפרקט זו צ'לסי הופקינס. הרכזת של רמת חן סיימה עם 20 נק', כולל 10 מ־11 מהקו, והוסיפה גם 12 ריב' ושמונה אס'.
3 כעת כל הפוקוס עובר לאלופה. אין ספק שיש לה יותר ניסיון, כמו גם למאמנה עדן ענבר. מנגד, העליון צריכה להשאיר את שחקניותיה על הקרקע, כדי שמה שקרה בגביע לא יחזור. ואם כל משחק בסידרה הזו יהיה כמו הראשון, צפויה לנו סידרה מעניינת מאוד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו