חמש שנים ושמונה חודשים לא ניצחה הפועל תל אביב בהיכל הטוטו ואתמול (שישי) הרצף נשבר כשהאדומים גברו על הפועל חולון בביתה בתוצאה 74:79 במסגרת המחזור השמיני של ליגת ווינר, הודות למשחק נפלא של ג'ורדן מקריי, שהוביל את רשימת הקלעים עם 21 נקודות.
חניכיו של דני פרנקו נאלצו לשחק דקות ארוכות ללא ג'ייקובן בראון שלא חש בטוב, ובהיעדרו התעלו מקריי ואקסבייר מנפורד, שהשיבו את האדומים למשחק לאחר פיגור מוקדם בדרך לניצחון חוץ מרשים מול האלופה. היה זה משחק צמוד לכל אורכו והיתרון החליף ידיים 17 פעמים.
"אני מאוד גאה בחבר'ה על המשחק. זה לא פשוט להיות בסיטואציה בה אנחנו מנצחים משחקים, עושים שינויים וכמעט שלא מתאמנים ומייצרים היררכיה. זה קשה לשחקנים וגם לנו המאמנים, אבל זו תקופה כזאת בשנה שצריך להביא את הניצחונות עד שהקבוצה מתייצבת ולנו יש קבוצה טובה", אמר פרנקו.
המאמן המשיך: "אני גאה בשחקנים ששמרו על שיקול דעת וקור רוח מול קבוצה איכותית עם הרבה כלים התקפיים. לא נפלנו לקטנות, היינו מאוד מרוכזים ואני שמח זה נגמר ככה. זה ניצחון חשוב".
במועדון סימנו לפני המשחק כמפתח מרכזי בשביל לנצח לעצור את אריק גרין שהוביל את רשימת קלעי הליגה עם 24 נקודות למשחק וכך עשו. האדומים הציבו עליו את מקריי ובר טימור שהצליחו להגביל את תפוקתו ל-5 נקודות בלבד ב-20% מהשדה ו-11% לשלוש.
"אריק שחקן נהדר, אני מאוד אוהב אותו. ידענו כקבוצה שאם נצליח להוריד את הממוצעים שלו בחצי לפחות יש לנו סיכוי לנצח", סיכם פרנקו.
גם מקריי שיתף בסיום מתחושותיו: "זה היה משחק קשה אבל בסיום הצלחנו להשיג את העצירות בהגנה בשביל להשיג את הניצחון. ידעתי שבראון לא כשיר לגמרי וידענו שכל מי שעולה צריך לתת טיפה יותר מעצמו. בכל משחק שחקן אחר אצלנו יכול לבלוט, מה שעושה אותנו קבוצה טובה".
במועדון החמיאו לצ'ינאנו אונואקו שסיים את המשחק עם 5 נקודות בלבד, אך הוסיף 7 כדורים חוזרים ו-5 אסיסטים, לצד חסימה על אריק גרין בזריקה שהיתה יכולה לשנות את התמונה בשניות הסיום.
"להכניס שחקן גבוה לקבוצה, שחקן דומיננטי, זה הרבה יותר קשה מלהכניס גארד לעניינים. אם נהיה סבלניים אז אפילו ביום בלי ג'ייקובן תהיה לנו אפשרות לנצח".
לאחר המשחק החלו התל אביבים בהכנות לקראת המשחק הבא בעוד ארבעה ימים, אז יתארחו בגרמניה אצל המבורג במסגרת המחזור השביעי בשלב הראשון של היורוקאפ.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו