משחקי הרעב

אחרי שלושה הפסדים רצופים, מכבי ת"א חייבת ניצחון הערב על צסק"א מוסקבה (דה קולו ותיאודוסיץ' ייעדרו), שנראית חזקה יותר אפילו לאחר הזכייה ביורוליג • "רוצים להשאיר הכל על המגרש", ציין המאמן הזמני ליאור ליובין • סוני ווימס: "מה שעשינו עד עכשיו לא עבד"

ליאור ליובין (משמאל). קבוצתו לא מגיעה למפגש הערב במצב האידיאלי // ליאור ליובין (משמאל). קבוצתו לא מגיעה למפגש הערב במצב האידיאלי

1. מבחינת מכבי ת"א, ספק אם אפשר היה למצוא עיתוי גרוע יותר למפגש עם אלופת אירופה. מרוב העיסוק במאמן החדש נשכח מעט מצבה העגום של מכבי. הצהובים מגיעים למשחק הערב מול מוליכת היורוליג אחרי שלושה הפסדים רצופים וירידה למאזן שלילי (7:5), מה שמטיל צל די כבד לגבי הסיכויים לסיים בין שמונה הראשונות.

לתוך כל הקלחת הזו נכנס הערב ליאור ליובין, המאמן הזמני, שנותן מענה עד להצטרפותו של איינארס בגאצקיס לאחר המשחק עם דרושפאקה ביום שישי. ליובין, שהתחיל את העונה כעוזר מאמן שלישי, ידריך את מכבי מול אלופת אירופה. פיסגת הקריירה עד כה גם אם היא זמנית. "ברור שזה משהו יוצא דופן עבורי", הודה רכז העבר, "אני מנסה לקחת את הדברים החיוביים ולבוא ליהנות. אני מאוד רוצה להצליח בשביל המועדון, בשביל השחקנים וגם בשבילי".

על הציפיות שלו אמר ליובין: "המטרה היא לבוא אחרת מהמשחק בבלגרד. אלה דברים שקשורים בגישה, בקשיחות ובאנרגיות. המטרה היא להשאיר הכל על המגרש. לא אעשה כאן שינויים מרחיקי לכת. הדגש יהיה בצד המנטלי".

מילוש תיאודוסיץ'. הרוסים יטיילו גם בלעדיו? // צילום: אי.פי.איי

2. צסק"א מוסקבה היתה ונשארה אימפריה. הזכייה ביורוליג בעונה שעברה לא השביעה את הרעב, והעונה הזו נראית בשליטה של הקבוצה מבירת רוסיה. הפסד אחד בלבד יש עד עתה לצסק"א, שממציאה את עצמה מחדש העונה ויודעת גם להתמודד עם חיסורים ופציעות. 

הערב ייעדרו שני כלים משמעותיים מאוד מהסגל האדום - נאנדו דה קולו (שלא משחק בחודש האחרון בגלל פציעה והחמיץ חמישה משחקים) ומילוש תיאודוסיץ'. על הנייר, חדשות טובות למכבי, אבל כלל לא בטוח שגם זה יעזור לצהובים.

גם מול מילאנו לפני שבועיים שיחקה צסק"א בלי שני הכוכבים הגדולים שלה וניצחה בחוץ. ליובין התייחס לסוגיה ואמר: "בתקופה האחרונה הם כבר חסרו שחקנים. היתרון שלהם הוא שזו קבוצה מאוד מאומנת, מסודרת וכל אחד יודע את מקומו. צסק"א היא הדבר הכי קרוב למושלם ביורוליג. לא סתם היא במקום הראשון".

3. סוני ווימס היה שלוש עונות בצסק"א, תקופה שהסתיימה ללא תואר אירופי ובאכזבה גדולה. עד כה במכבי הגארד/פורוורד מספק עונה לא מרשימה ובעיקר לא יציבה. בינתיים, הוא בולט כמעט אך ורק מחוץ לפרקט.

ווימס, ששמו נקשר לפיטוריו של ארז אדלשטיין והוא חלק מקבוצה שהחליפה כבר שני מאמנים, "פותח" לא מעט ומעביר ביקורת. אין לו פילטר. לא פעם הוא הביך את ראשי המועדון בציטוטיו. רק השבוע הוא העביר ביקורת על חבריו לקבוצה כשאמר: "לא כל השחקנים נותנים הכל באימונים".

סוני ווימס (במרכז). פוגש את קבוצתו לשעבר // צילום: אלן שיבר

בינתיים, כאמור, ווימס לא מגשים את הציפיות ממנו (מאבד שלושה כדורים בממוצע למשחק), וגם הציוות שלו עם אנדרו גאודלוק - שילוב שהיה אמור להיות הבסיס של מכבי ת"א העונה - לא עובד. לא זכור אפילו משחק אחד טוב של שניהם יחד. מקסימום הנקודות המשותפות שלהם עומד על 36 (בהפסד לבאמברג), וממוצע הנקודות המשותף עומד על 27.6.

למרות הכל, ווימס לא חושש לצאת בהצהרות. "יהיה מצוין אם נפגוש את צסק"א בשלבים המכריעים של העונה, ננצח אותה ונשלח אותה הביתה. בינתיים אנחנו חייבים לנצח הערב. אנחנו מאוד זקוקים לניצחון. הם קבוצה גדולה. נצטרך להיות מרוכזים בהגנה ולמסור את המסירה הנוספת בהתקפה ולהוציא לפועל כמו שצריך".

על בגאצקיס, מי שצפוי להתמנות בקרוב למאמן החדש של מכבי, אמר ווימס: "ממה שאני מכיר אותו הוא מאמן התקפה מעולה. אני מקווה שהוא יביא את השינוי. כולם יודעים שדברים לא עבדו והיינו חייבים שינוי. מה שעשינו עד עכשיו לא עבד. אם גם זה לא יעבוד, משהו אחר יצטרך להשתנות".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר