ובמעבר חד: הפועל י-ם חזרה לניצחון מול ריטאס וילנה

לאחר מחצית ראשונה נוראית, האדומים עברו למוד האירופי שלה ומחקה פיגור 20 בדרך לניצחון חשוב ביורוקאפ, 76:80 בחוץ על הקבוצה הליטאית • ליגת האלופות של פיב"א: ראשל"צ המשיכה להתאושש עם 61:79 ביתי על ונציה

קרטיס ג'רלס (משמאל). החזיר את ירושלים למשחק // קרטיס ג'רלס (משמאל). החזיר את ירושלים למשחק

1. קרטיס ג'רלס הוא כמו נהג פורמולה, הוא מסוגל לקחת סיבוב ב־180 קמ"ש ולהתרסק לתוך הקיר, או להשאיר אבק לנהגים האחרים ולסחוב את המכונית שלו מהמקום האחרון היישר אל הפודיום. זה בדיוק מה שהוא עשה הערב בליטא, כשהנהיג את הפועל ירושלים לקאמבק ענק מפיגור 20 הפרש בדרך לניצחון 76:80 חשוב מאוד על ריטאס וילנה בפתיחת שלב הטופ 16 ביורוקאפ.

במחצית הראשונה זה היה נראה רע מאוד. שוב ירושלים הפקירה את קו השלוש, שוב ריבאונד ההגנה היה רק המלצה, ושוב ההתקפה נראתה מבולבלת. כשכל תשעת השחקנים שעלו לפרקט רשמו רק שתי נקודות מדד לאורך כל הרבע הראשון, זה הפך לרבע הגרוע ביותר שלהם העונה באירופה (12:23 לריטאס). 

במחצית הראשונה לא נראתה אפילו דקה אחת של דריכות ונחישות מצד ירושלים. גם כשהיה רמז לכאלה, בסוף הרבע השני, אמארה סטודמאייר שוב התרשל בריבאונד, ביצע עבירה מיותרת וספג בעקבותיה עבירה טכנית ורביעית בסך הכל.

הסחף נעצר כשיותם הלפרין עלה מהספסל. השלשות שלו, הניסיון וניהול המשחק השקול קיצצו לאט־לאט את ההפרש עד לארבע לקראת סוף הרבע השלישי. הגארד הדביק את ג'רום דייסון ובעיקר את ג'רלס, שהצטרפו לחגיגה מעבר לקשת והזניקו את ירושלים לשיא שלשות עונתי - 13 (מתוך 23). וג'רלס? ירושלים תגיע לאן שהוא ייקח אותה. מי יודע לאן?

לסימונה פיאניג'אני ושחקניו מגיע כל הקרדיט על מחצית שנייה ענקית, אבל אסור להם להתעלם מהפרוג'קטורים האדומים שנדלקו במחצית הראשונה. הרכות בריבאונד היא משהו שלבסוף יחסל את סיכוייהם גם באירופה אם לא יעשו משהו בנדון. בהקשר הזה, לא ברור מדוע בבירה בחרו לצרף עוד פורוורד (מאליק היירסטון) בשעה שהבעיות בצבע זועקות לשמיים ובמיוחד כשהפלסטר שכבר הגיע, דיז'ון תומפסון, נדבק יפה מאוד.

בן שימול (מימין). סחב את קבוצתו על הגב לניצחון // צילום: עודד קרני

קאמבק אירופי?

מכבי ראשל"צ שיפרה היום את סיכוייה לעלות שלב בליגת האלופות של פיב"א אחרי ניצחון ביתי על ונציה 61:79, שמחק את 12 הנקודות שבהן הפסידה באיטליה (אם וכאשר השתיים יסיימו עם אותו מספר נקודות).

האלופה שיחקה ללא שון דוסון הפצוע ומאליק ווינס, שלא רשאי לשחק בשלב הזה באירופה, אבל זה לא הפריע לה לשלוט לאורך כל המשחק. ג'אברון מקריי, שסיים עם דאבל־דאבל (13 ריב'), קלע את 12 הנק' הראשונות של ראשל"צ במשחק והעניק לה יתרון 13:23 ו־33:41 בהפסקה, כשוונציה קולעת רק שני סלים מ־2. 

ערב טוב של אבי בן שימול לא איפשר לאיטלקים להתקרב יותר מדי, וראשל"צ הצליחה לברוח עוד יותר בדקות הסיום. 

יורופ קאפ. בני הרצליה איבדה סיכוי לעלות שלב לאחר שספגה הפסד שלישי בשלושה משחקים בשלב הבתים השני, 87:70 ביתי לקורמנד ההונגרית. הירבו לקלוע להרצליה: אדריאן 14, לאומי 12, גרין 10.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר