אחרי טוויסט מספר 2 בעלילה, ג'ורדן מקריי חזר לנהל מגעים עם מכבי ת"א. עד לשעות הערב היום (ב'), היה נדמה שהוא בדרך לחתימה, אולם לקראת שעות הלילה שוב התגלו פערים בין הצדדים, ולא בטוח שהוא יצטרף לצהובים
לפני שבוע וחצי, אחרי מו"מ מתקדם בין הצדדים, הגיע סוג של פיצוץ. פערים כספיים מנעו את העסקה אבל ככל הנראה רק הכניסו אותה לקירור. במכבי פנו לאופציות אחרות, אבל הבינו שאין מציאות או לפחות אין שחקנים שמתאימים לרצונות שלהם. במקביל, גם השחקן הראה גמישות מתוך הבנה שהצהובים הם האופציה הטובה ביותר עבורו, במיוחד בהיעדר הצעות מהאן.בי.אי. בשלב זה לא ברור אם יצטרף, אולם מי שיהיה מאוד מרוצה אם כן הוא המאמן נבן ספאחיה, שמעוניין מאוד במקריי. אם יחתום, צפוי להשתכר כ־700-800 אלף דולר לעונה ולא מיליון, כפי שרצה בהתחלה. במכבי העונה לא יהיו שחקנים שירוויחו שבע ספרות.
הסגל של מכבי אמור להיסגר עם החתמת גבוה נוסף שיהיה הזר השביעי, אולם ההשקעה במקריי לא תותיר לקבוצה כספים רבים להשקעה בזר הזה. סביר להניח שבמכבי ילכו על אופציית דיימון סימפסון, ששיחק אצלה בעונה שעברה כמה שבועות. אופציית דונטאס מוטיונאס היקרה לא תהיה רלוונטית במקרה כזה.
מקריי (26, 1.98 מ') משחק בעמדה מספר 2 ואמור להיות הגארד הפותח לצידו של פייר ג'קסון. מדובר בסקורר מצוין שאמור להיות הקלעי המוביל של מכבי ובמידה רבה להיות הזר שיקבע איך היא תיראה. הוא לא שיחק באירופה מעולם ויצטרך לעשות את ההתאמות הנדרשות. אם יחתום, בסגל הקבוצה יהיו ארבעה זרים ללא ניסיון יורוליג: מקריי, ג'ונה בולדן, מייקל רול ודיאנדרה קיין. לג'קסון ניסיון של שישה משחקי יורוליג בלבד.
מקריי לא שיחק כדורסל מאז מארס, אז שוחרר מקליבלנד. הוא בוגר מכללת טנסי ונבחר על ידי סאן אנטוניו במקום 58 של דראפט 2014. ב־2014/15 שיחק באוסטרליה ובליגת הפיתוח. ב־2015/16 שיחק בליגת הפיתוח ובהמשך חתם בפיניקס, שם שיחק שבעה משחקים ולאחר מכן 16 משחקים בקליבלנד. בעונה האחרונה שיחק 36 משחקים בקליבלנד עד ששוחרר במארס.
ג'ורדן הוא בנו של קונארד מקריי, שרשם קריירה מצוינת באירופה בטורקיה, צרפת, איטליה ויוון ונפטר במפתיע בגיל 30.