את אוהדי הכדורסל לא מעניין מי ינהל את הליגה

צעד וחצי לפני פתיחת עונת הכדורסל נראה שהעסק איבד שליטה • מאבקי הכוחות בין איגוד הכדורסל והמינהלת לא צריכים לבוא על חשבון האוהדים שסופרים את הדקות עד שריקת הפתיחה • לא כדורסל - לא מעניין

את האוהד הממוצע הפוליטיקה לא מעניינת, צילום: דני מרון

לכאורה הכל סבבה. עונת כדורסל האחרונה הייתה טובה ומרתקת, ונראה שהקבוצות בונות סגלים טובים ואטרקטיביים לעונה הבאה. בנוסף, יותר מחצי מהקבוצות משתתפות במפעלים האירופיים ונבחרת העתודה מראה שיש כישרונות לבנות עליהם.

אז זהו, שהמצב ממש לא טוב. מתחת לפני השטח העסק בסכנה ולא ממש ברור איך הליגה תיפתח. הכל בגלל מאבקי השליטה בין האיגוד למינהלת.

אנחנו קרוב לפתיחת האימונים, בספטמבר אמור להתקיים גביע ווינר והפועל חיפה כבר תפתח את העונה האירופית. למרות שהעסק מתקרב, עדיין לא יודעים מי מנהל הליגה, כמה קבוצות יהיו (עוול גדול למכבי ר״ג), לא ידוע מה יהיו ההקצבות לקבוצות, לא ידוע מי משדר ואין תכנית משחקים. הכל בערפל.

מטרת הטור הזה היא לא להחליט מי יותר אשם, גם לא לדון בשורשי הסכסוך. אני רק בטוח שהצדק המוחלט לא נמצא בכיסו של אף אחד. מה שחשוב היא חוסר הבהירות שמאיים על העונה שבדרך. זו כבר האחריות של שני הצדדים. האשמה היא של אלו שחושבים שהם יותר מעניינים מהמשחק עצמו. הבעיה של אלה שחושבים שמשחקים כאן פוליטיקה ולא את המשחק שאנחנו כל כך אוהבים, כשהנפגעים העיקריים הם כמובן הצרכנים, כלומר האוהדים.

מחכים לפתיחת העונה, צילום: אלן שיבר

מי שיפנה וישאל מה אני רוצה? ויגיד שהצד השני אשם, אני אענה לו שממש לא חשוב מי אשם. מה שמעניין זה הענף, הליגה, השחקנים ומעל הכל האוהדים. ובעיקר - שהעסק הזה הולך לכיוונים לא טובים.

תגידו חברים (משני הצדדים), אתם באמת חושבים שאת האוהד שסופר דקות עד פתיחת הליגה מעניין אם הניהול נמצא אצל האיגוד או המינהלת? תבינו, כל המאבק הזה ממש זר להם ולעוד רבים שרק אוהבים לראות כדורסל ישראלי וליגה ישראלית. במילים אחרות: מאבקי שליטה למיניהם שלא יעשו על גבם של הליגה והאוהדים.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

פרטי הסכסוך ממש לא חשובים. הסיבה: הדברים לא נראים לי כאלה אקוטיים כדי שרצון טוב, ויתור על אגו ופחות פוליטיקה לא יפתרו אותם. הציטוט של בית הדין העליון היום (רביעי) אומר הכל: "במקום לכלות זמן אין קץ בערכאות, ימצאו (הצדדים א.ס) דרך ליישב את המחלוקת בהסכמה". נשתמש במשפט על בסיס האימרה ששמענו כאן בימי הקורונה: לא כדורסל - לא מעניין.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר