אנסטסיה גורבנקו. נהדרת | צילום: עמית שיסל, הוועד האולימפי בישראל

שחייה: אנסטסיה גורבנקו העפילה לחצי גמר 200 מטרים מעורב אישי

אלופת אירופה בת ה-17 סיימה את המוקדמות במקום השביעי עם 2:10.21 דקות • גורבנקו: "תרגלנו באימונים תרחיש של שני משחים בזמן קצר" • אנדי מורז סיימה את דרכה במשחה ה-200 מטרים חופשי כבר במוקדמות עם 1:58.97 דקות

אלופת אירופה אנסטסיה גורבנקו סיימה היום (שני) את חצי גמר 200 מטרים מעורב אישי עם 2:10.21 דקות - והעפילה לחצי הגמר. השחיינית הישראלית בת ה-17 סיימה את המוקדמות במקום השביעי. משחה חצי הגמר שלה יתקיים מחר ב-05:58. הגמר במקצה זה יתקיים ביום רביעי ב-13:50.

"עבדנו באימונים על המצב שבו יש שני משחים בזמן קצר", סיפרה גורבנקו שהסבירה: "עשינו הרבה תרגולים כדי לדמות את המשחים הצמודים. אני אצטרך לשבור את השיא שלי כדי להעפיל לגמר ה-200 מטרים מעורב אישי. אני מקווה שאצליח לשחות מספיק מהר מחר".

קודם לכן, גורבנקו הצליחה להעפיל לגמר 100 מטרים גב, לאחר שבמקצה חצי הגמר שנערך לפנות בוקר שברה את השיא הישראלי וקבעה שיא חדש - 59.30. בכך הפכה גורבנקו לשחיינית הישראלית הראשונה שעולה למקצה של גמר אולימפי בבריכה.

 
אנדי מורז במשחה ה-100 מטרים חופשי, עמית שיסל, הוועד האולימפי בישראל

אתמול סיימה גורבנקו את מקצה 100 מטרים גב בזמן של 59.90 שניות, רק 12 מאיות מהשיא הישראלי. גורבנקו העפילה לחצי הגמר במקצה, שבו קיילי מאס הקנדית רשמה שיא אולימפי של 58.17 שניות.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

בתוך כך, השחיינית הישראלית אנדי מורז לא הצליחה היום לשחזר את השיא הישראלי שלה ב-200 מטרים חופשי, 1:57.87 דקות, וסיימה את דרכה במשחה זה במשחקים האולימפיים כבר במוקדמות עם 1:58.97 דקות. מורז סיימה במקום ה-19, ואם היא היתה משחזרת את השיא - אז היא היתה מעפילה לחצי הגמר. כעת, פניה למשחה החזק שלה - 100 מטרים חופשי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...