שינו זוארץ. היו"ר החדש הותקף | צילום: קובי אליהו

מהפך בכדורגל הישראלי: שינו זוארץ נבחר ליו"ר ההתאחדות החדש

מאות ראשי קבוצות ובכירים מהענף הגיעו לבחירות בשפיים שם הכריעו לטובת היו"ר החדש, שזכה לתמיכה מרוב ברור מצד שתי הליגות הבכירות (11:18) • יחליף בתפקיד את אורן חסון, שנאלץ לסיים את תפקידו בתום שלוש שנים

עכשיו זה סופי: יו"ר חדש להתאחדות לכדורגל. שינו זוארץ נבחר הערב (שלישי) באופן רשמי אחרי שגבר על אורן חסון, היו"ר הנוכחי.

זוארץ זכה לרוב בהנהלת ההתאחדות של 18 קולות מול 11 לחסון כאשר נבחר על ידי רוב הקבוצות ונציגיהן בהנהלת ההתאחדות לכדורגל. 10 מתוך 14 קבוצות בליגת העל בחרו בזוארץ, כאשר אחת התכניות העיקריות שלו היא לתת יותר כוח למועדונים בהתאחדות ולבצע רפורמות נרחבות, דרך שיטות הענישה בבתי הדין, בחירת הדיינים, שינוי הקריטריונים לאימון במחלקות נוער ועוד.

זוארץ. עבודה רבה לפניו, צילום: קובי אליהו

מבחינה כלכלית, הקבוצות עשויות לשנות את השיטה שבה 10 אחוזים ממכירת כרטיסים הולכים ישירות להתאחדות, דבר שהכניס לא מעט כסף לאורך השנים. אחת הסיבות ששינו זוארץ פרש מהתפקיד בפעם הקודמת, היתה היעדר כוח מול הנהלת ההתאחדות.

כעת הוא מתכוון לשנות זאת ולהקטין את הכוח של המרכזים בתוך ההתאחדות, דבר שנחשב לאחת הרעות החולות של הכדורגל הישראלי לאורך עשרות שנים.

שינו זוארץ. הדיח את אורן חסון, צילום: קובי אליהו

רוב הקבוצות הגדולות בכדורגל הישראלי בחרו בשינו זוארץ ותמכו בו באופן פומבי. מכבי חיפה, מכבי ת''א, הפועל ת''א ובית"ר ירושלים בחרו בזוארץ, מול הפועל ב"ש, הגדולה היחידה שהלכה עם חסון. מלבד ב"ש, בני סכנין, מ.ס אשדוד והפועל חיפה היו היחידות שבחרו ביו"ר הנוכחי, בעוד השאר רצו שינוי, שבסופו של דבר הגיע.

יו"ר מנהלת הליגות ארז כלפון:  "ברכות לשינו זוארץ על בחירתו לתפקיד יו"ר ההתאחדות לכדורגל. אני בטוח שזוארץ יקדם את נבחרות ישראל, מחלקות הילדים הנוער והנשים והליגות הנמוכות.

"שינו איש כדורגל ברמ"ח אבריו ואני בטוח שיביא מנסיונו הרב הן בעסקים והן בכדורגל על מנת לקדם ולשפר את מצב ההתאחדות. אני מודה לאורן חסון על תרומתו למען הכדורגל הישראלי.

מנהלת הליגות לכדורגל תמשיך לתמוך כלכלית בהתאחדות לכדורגל ותמשיך בשיתוף הפעולה הפורה איתה על מנת לקדם את הכדורגל הישראלי" .

מטעם הפועל ת"א נמסר: "מועדון הכדורגל הפועל ת״א מברך את יושב ראש ההתאחדות החדש, מר שינו זוארץ, שנבחר היום בסיומו של תהליך בחירה מרשים ומקצועי. אנו סמוכים ובטוחים כי מר זוארץ ינצל את מלוא כישוריו לקידום הכדורגל הישראלי, ממחלקות הילדים והנוער, כדורגל הנשים, הליגות הנמוכות והבכירות - וכמובן נבחרות ישראל.

"לפתחו של היו״ר החדש מונחים אתגרים רבים הדורשים טיפול והתמודדות פרואקטיבית ונחושה. אנו מקווים כי מיטב הכוחות בכדורגל הישראלי יירתמו לקידום אתגרים אלו בשיתוף פעולה מלא.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

"אנו מאמינים כי יו״ר ההתאחדות יידע להוביל שינויים מהותיים ומהירים בתקנון ההתאחדות - ובדגש על הענישה הקולקטיבית, אשר יש להורידה מסדר היום. תודה למר אורן חסון על תרומתו הרבה לכדורגל הישראלי. אורן היה יושב ראש מצוין, שדלתו תמיד הייתה פתוחה בפני כל הקבוצות ומילא את תפקידו בצורה ערכית ומקצועית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...