בכדורגל האנגלי משתוקקים לדעת מי יהיה ראש הממשלה הבא של בריטניה

אחרי התפטרותה של ליז טראס, על שולחנו של ראש הממשלה הבא של בריטניה, תנחת בקרוב סוגיה משמעותית במיוחד: רפורמה אפשרית בניהול ורגולציה של הכדורגל במדינה • האם מסקנות ועדת אוהדים מיוחדת, שהוקמה רק לאחרונה אכן ייצאו לפועל? ימים יגידו

שחקני ארסנל חוגגים. גם רוצים לדעת מה יעלה בגורל הכדורגל האנגלי, צילום: Getty

בחירתה של ליז טראס לראשות ממשלת בריטניה והתפטרותה כעבור 45 ימים בלבד סוקרו בעיקר בעמודי חדשות חוץ, אך אילו הייתה ממשיכה בתפקיד, החלטותיה היו אמורות להטביע חותם גם בתחום הכדורגל. הגברת הראשונה של הפוליטיקה הבריטית היא אוהדת נוריץ', מועדון שמקום מושבו קרוב לאזור הבחירה הכפרי שלה במחוז נורפולק, והיא תמיד נחשבה לפוליטיקאית שמבינה ללב האוהדים.

יריבה האחרון בקרב על ראשות המפלגה השמרנית (והמועמד הפוטנציאלי לרשת את טראס) השר לשעבר רישי סונאק, שידוע כאוהד של סאות'המפטון, נתפס במהלך הקמפיין ב"טעות כדורגל", כאשר הביע תקווה שקבוצתו תנצח במחזור הקרוב את מנצ'סטר יונייטד, שעה שהמשחק היה דווקא נגד לסטר. מאוהד מושבע יליד סאות'המפטון מצופה בקיאות גדולה יותר.

ליז טראס מודיעה על התפטרותה, צילום: אי.אף.פי

על שולחנו של ראש הממשלה הבא, בין אם יהיה זה שוב בוריס ג'ונסון, רישי סונאק או פני מורדנט, ינחתו בקרוב עניינים רציניים הרבה יותר מסתם תמיכה בקבוצה זו או אחרת. הראשון והמשמעותי מכולם יתמקד ברפורמה אפשרית בניהול ורגולציה של הכדורגל במדינה.

מצע הבחירות של המפלגה השמרנית בשנת 2019 הבטיח "לבחון את ניהול הכדורגל בשיתוף עם האוהדים", והקריאה הציבורית לממש את ההבטחה התחזקה אחרי ניסיון הנפל של המועדונים האירופאים העשירים, בהם 6 קבוצות מהפרמייר ליג האנגלית, להקים את הסופרליג.

גווארדיולה. גם במתח?,

הדרישה עשתה את שלה – ועדת אוהדים מיוחדת בראשות חבר הפרלמנט טרייסי קראוץ' הציגה בנובמבר 2021 את מסקנותיה, שאושרו השנה על ידי תת מזכיר המדינה לענייני ספורט נייג'ל הדלסטון. בין המסקנות שתי בשורות גדולות: הקמת רגולטור בלתי תלוי לענף הכדורגל ומנגנון חלוקה חדש שישאיר פחות למועדונים העשירים ויוסיף יותר לקבוצות הצנועות.

כעת, עם חילופי גברי נוספים בממשל הבריטי, עולה השאלה האם מסקנות הוועדה ייושמו הלכה למעשה. בחודש וחצי של כהונתה טראס לא הספיקה להתפנות לסוגיה, והמשברים המרובים שהיא משאירה ליורש - או ליורשת שלה - נראים דחופים יותר, מאשר פתיחת חזית מול שועי הכדורגל.

עם זאת, ראש הממשלה החדש יסמן את כיוון המדיניות שלו כבר במינוי של מזכיר המדינה החדש למשרד הדיגיטל, התרבות, המדיה והספורט. אגב, יהיה זה האחראי השמיני על הספורט בממלכה המאוחדת בשש השנים האחרונות. נאדין דוריס, מזכירת המדינה תחת ג'ונסון, תמכה בהוצאת ניהול הכדורגל לידי רגולטור בלתי תלוי. אם הוא ינצח ויחזיר אותה לתפקיד, נדע שהרפורמה כנראה בדרך.       

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

שאלת נוספת נסובה סביב מקום תעשיית ההימורים בכדורגל. חברות ההימורים משמשות כספונסרים של רבים ממועדוני שתי הליגות הבכירות, והמבקרים של התעשייה תובעים להקטין את השפעתה. בין הצעדים המוצעים נכלל האיסור על פרסום ההימורים על חולצות הכדורגלנים. גם בנושא הזה טראס לא הספיקה לפעול, והשאירה אותו למחליף שייבחר תוך שבוע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר