מסע שהתחיל בבדיחה על משקל עודף ובדיחות על ההתנהלות החובבנית של ההתאחדות לכדורגל, קיבל אמש (שישי) תפנית, ממש אהבה בשחקים, עם ניצחון נהדר, אפילו מפתיע בטירנה, של ישראל על נבחרת ביתית עם סגל יומרני שרובו משחק באיטליה ונמצא בתקופה טובה.
אבל כדורגל הוא משחק הפכפך ולא צפוי, ואחרי פיגור בדקה מעצבנת כרגיל (45 פלוס), באה מחצית שנייה שבה עשה אלון חזן התאמות מתבקשות בהרכב שעזרו לעשות מהפך נהדר, אפילו מבריק כשמעל כולם מתעלה מנור סולמון. ראינו את הבחור הזה גם בבישול שלו מול איסלנד, ועדיין לקחנו בחשבון שבגלל המלחמה באוקראינה והעובדה שלא שיחק חודשים, נזהה אצלו חלודה.
אז לא חלודה אלא ברק מנצנץ של שחקן חכם ומבריק שניצל שני בישולים מבריקים, פעם אחת של דורון ליידנר, ופעם שנייה של רמזי ספורי וליאל עבדה שסידרו לו טאץ' דאון ומהפך נהדר.
ופה אני הולך למאמן החדש של הנבחרת, אלון חזן. אנחנו רק בתחילת הקמפיין בהדרכתו ולא צריך להשתגע, אבל חזן הוא בחור שמטבעו לא משתגע, וכבר עכשיו אני יודע שהוא מתייק את המשחק וחושב על איסלנד בשבוע הבא.
היתרון הגדול שלו על ווילי רוטנשטיינר, שתחתיו עבד וממנו למד, זו היכולת להתגמש ולתקן תוך כדי משחק. ווילי הכין את הנבחרת למשחקים שלה מצוין, אבל קפא תוך כדי משחק כשהיה צריך לעשות סוויץ', להזיז שחקן, לבצע חילוף אסטרטגי. אלבניה לקחה את ההתלהבות שלה לשליטה באמצע, כשישראל תקועה עם שלושה 'שחקני 6', שלא אפשרו לפוטנציאל של עבדה וסולמון להתממש כל כך.
חזן זיהה את זה בפתיחת המחצית, העלה את רמזי ספורי במקום קארצב, ישראל התאזנה במרכז המגרש, עלתה על הגל ומיהרה להשוות עם הכישרון הסוחף הזה סולומון. השוויון הזה גרם לאלבנים לאבד את העשתונות עם טעויות של חוסר ריכוז, וחזן הבין שווינר טייקס אול. הוא התגבר על תסמונת המצור של מאמנים לאומיים לדורותיהם שמחפשים תיקו בחוץ, העלה חלוץ שני, את מונאס דאבור, שהיה טוב וקרוב לעשות גם 1:3.
ברמות האלו של הבית הזה, מול איסלנד ואלבניה, אנחנו די מסודרים מהאמצע קדימה, והדאגה תמיד מכרסמת משטויות הגנתיות. גם אתמול הם קרו, אבל יצאנו מהם במינימום נזק ועם VAR סלחני, אבל מיגל ויטור הגיע גם למצבי ההבקעה השלו, כמו בחמשת שעריו בליגה – וזה ערך מוסף משמעותי שיש לנו איש כזה.
עכשיו לקראת הטיסה לרייקיאויק – המטען העודף היחיד שצפוי במטוס, הוא האדרנלין. חשוב שלא יתפרק שם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו