בלגיה הנבחרת האיכותית ביותר שנשארה במרוץ | ישראל היום

בלגיה הנבחרת האיכותית ביותר שנשארה במרוץ

1.  בערב שבת קיבלנו את המשחק הטוב ביותר במונדיאל עד כה. המשחק בין בלגיה לברזיל היה קרב אדיר - טקטי, פיזי, טכני, מנטלי, עם יכולת אישית אדירה של שחקנים וקצב מסחרר. הכל היה לנו במפגש הזה, שבסיומו קיבלנו עוד סיפור גדול במונדיאל מטורף - ברזיל החזקה, הפייבוריטית לזכייה, נוסעת הביתה, ובלגיה, המרשימה בפני עצמה, משווה את הישג השיא שלה ועולה לחצי הגמר. 

רוברטו מרטינס עם הכנה מבריקה השיג ניצחון טקטי גדול, ובשורת החלטות חכמות (במערך, בהרכב ובחילופים) השיג את ניצחונו הגדול בקריירה. השילוב של פלאיני ושאדלי בקישור, וההצבה המפתיעה של השלישייה הקדמית עם לוקאקו מימין, האזר משמאל ודה בריינה במרכז פתחו לבלגיה את הדרך לניצחון המזהיר. 

רונאלדו? מסי? ניימאר? אדן האזר. כוכב צ'לסי חתום על ההופעה הגדולה ביותר של שחקן במונדיאל הזה. הוא סחב את בלגיה על גבו, בעיקר במחצית השנייה שהתאפיינה בהרבה דקות של לחץ ברזילאי. בדקות האלה הוא נתן הרבה אוויר להגנה עם יכולת הכדרור העצומה שלו, הכוח והמהירות. בלגיה הרשימה גם במשחק הגנה כמעט נקי מטעויות, עם הקרבה גדולה והמון שקט נפשי. 

ברזיל הופתעה במחצית הראשונה ובפעם הראשונה במונדיאל נקלעה לפיגור. היא סבלה מאוד מחסרונו של קסמירו המצויין. מחליפו פרננדיניו, מהשרידים הבודדים של המונדיאל הביתי הכושל, שוב היה החוליה החלשה. זה התחיל בשער עצמי ונמשך עם המון חללים שהותיר במרכז המגרש.

ברזיל נתנה הכל במחצית השנייה וצ'יצה עזר לנבחרתו עם חילופים מצוינים (פירמינו וקוסטה), אבל זה הספיק רק לשער אחד. בצד השלילי, לא מובנת ההתעקשות שלו על ז'סוס, שלא בא לידי ביטוי במרכז ההתקפה באף משחק, ועל כך שלא מצא פתרון אחר מלבד פרננדיניו. 

 

לוקאקו והחברים. בלגיה - ברזיל היה המשחק הטוב ביותר במונדיאל // צילום: אי.אף.פי

 

הציפיות מברזיל תמיד גבוהות וההדחה היא אכזבה קשה, אבל אי אפשר לבטל את השיפור הגדול שחל בנבחרת בתקופתו של צ'יצה. הסלסאו היתה טובה לאורך הטורניר וגם ביום שישי, אבל נקלעה לערב בלגי מהאגדות. חייבים לתת קרדיט לנבחרת שהדיחה אותה - בלגיה היא הנבחרת האיכותית ביותר שנשארה במרוץ.

2.  זה לא היה מרגש כמו בשמינית הגמר. צרפת לא שחזרה את היכולת מההצגה מול ארגנטינה, לא הלהיבה ונראתה יותר כמו בשלב הבתים - הגנתית, לוחצת, אגרסיבית וללא ברק מיוחד בהתקפה. השליטה הצרפתית לא הוטלה בספק בשום שלב ואיש המשחק היה קאנטה, שקריאת המשחק שלו, השטחים שהוא מכסה וחילוצי הכדור נותנים לנבחרתו כוח אדיר.

אורוגוואי מתבססת על הגנה חזקה, וכשהיא נקלעת לפיגור קשה לה להגיב. שלשום היה לה קשה בעיקר בלי קבאני, שאין לו תחליף בסגל, וההתקפה שלה לא היתה קיימת. בסופו של דבר, דברים קטנים הכריעו - מצב נייח, טעות קשה של שוער ולאורוגוואי לא היתה מספיק איכות כדי לחזור. בכל מקרה, טבארס, שכנראה יסיים כעת את תפקידו, יעזוב עם המון כבוד וייזכר כאיש שהפך את אורוגוואי לנבחרת הקטנה הכי גדולה בעולם.

3.  אחרי הרבה שנים שאנגליה הוגדרה כנבחרת גדולה למרות שלא הגיעה להישגים, הפעם היא נמצאת שם, אם לא ביכולת לפחות במעמד. הכדורגל לא מלהיב, ההגרלה נוחה, אבל בשורה התחתונה אנגליה בין ארבע הגדולות. סאות'גייט הכניס הרבה שקט על המגרש ומחוצה לו, וחצי גמר מונדיאל אחרי 28 שנים זה הישג נהדר עבורו ועבור שחקניו. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר