תארו לכם מסיבת עיתונאים של ראשי הפועל ת"א בחודש יולי האחרון. חיים רמון היה פותח ואומר: "חברים, החלטנו להפסיק עם הספינים. לא עוד גימיקים זולים. לקחנו על עצמנו בשנתיים האחרונות התחייבויות שלא יכולנו לעמוד בהן, והסתבכנו עד מעל הראש. במחיר שהפועל עולה (אז אולי היינו שומעים מה המחיר) אין אפשרות ריאלית למכור כרגע את קבוצה. כרגע הקהל הוא הנכס היחיד שלנו, ורק אתם, עם האנרגיות שלכם, יכולים לעזור בעונה הקשה שמצפה לנו".
בשלב השני של מסיבת העיתונאים היה מודיע רמון שמחירי המינויים יופחתו לצורך "גיוס כללי". תכלס זה אומר לבטל את העלאת המחיר בעונה שחלפה כדי להביא את איתי שכטר. בנוסף, למשל, שני אוטובוסים בחינם למשחקי החוץ, מינויי משפחות מוזלים במיוחד לשער 8 בבלומפילד, חולצה רשמית לכל מנוי, ויש עוד אלף ואחד רעיונות. התמורה היתה מיידית. רגע אחרי שהם אוהבים תארים - קהל בכלל, וזה של הפועל בפרט, אוהב שמספקים לו דלק לאהבה. אהדת ספורט ישראלי מראש אינה רציונלית - תן לנו משהו להיאחז בו, ולא יהיה אפשר לשחרר.
כל זה כמובן לא קרה. אפילו לא עבר בראשה של הנהלת הפועל. מה כן עבר להם בראש? בואו נירה על כל העולם, אולי בינתיים יגיע איזה תאום גולדהאר ויגאל אותנו מהצרה. פעם זה האוהדים העשירים שלא קיימו הבטחות; פעם אחרת העמותות שמפריעות; האוהדים משער 5 שמבריחים משקיעים; ואירועי הדרבי שמנעו חתימה אחרי שהכל סוכם. מזל שהם לא האשימו את הקהל של הפועל בהתרסקות החללית שנחתה לפני כחודש על כוכב שביט. הם באמת חושבים שכולם מטומטמים?
אין אשם אחד במצבה של הפועל. לכולם יש חלק כזה או אחר. יש מחלה עם אינספור סימפטומים, שאיש לא עוצר את התפתחותה. ארבעת ההפסדים הרצופים אמנם הגיעו שלושה חודשים מאוחר מדי, אבל עדיין בזמן סביר כדי לייצר שינוי שימנע ירידת ליגה. ולא, תרומה חד־פעמית להבאת שחקן דוגמת אלירן עטר, טוב ככל שיהיה, לא תפתור כלום. זה רק ייתן עוד שבועיים שקט עד שהשקר יעלה ויצוף.
רוצים להתקדם? תגייסו את כולם, אבל באמת. תודו בטעויות הניהוליות, סיפרו כמה תעלה הקבוצה, מה אפשר לעשות כדי להוריד את המחיר ומי אמור לנהל ברצינות את המערכת לפחות עד סוף העונה. רגע אחרי, שבו עם איל ברקוביץ' ושאר המוזרויות ששולטות השנה במתחם חודורוב (עוד סימפטום למחלה), והיפרדו מהן לשלום. הגימיק הילדותי הזה כבר עלול לעלות ביוקר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו