התגייסותן של כמה מפלגות להקים ממשלת מיעוט של לא יותר מ-47 מנדטים התלויה ב-15 מנדטים של הרשימה המשותפת היא סכנה ממשית לביטחון הלאומי של מדינת ישראל. זהו אירוע חסר תקדים ויש לו משמעויות על כל תחום בחיינו, אך יותר מכל הוא מסכן באופן ממשי את ביטחונם של אזרחי ישראל ואת החוסן הלאומי שלנו.
בראיונות השונים, מבטיחים בכחול לבן שחוץ מהתמיכה בממשלה - לרשימה המשותפת לא תהיה שום השפעה על קבלת החלטות. זו זריית חול בעיניים. ממשלה שתישען על תמיכת המשותפת תצטרך לספק את דרישותיה על מנת לשרוד. כל החלטה תצטרך לקבל את אישורה מפני שאחרת, וללא אישורם, היא חשופה בפועל לאיום בהפלת הממשלה.
ממשלה שתישען על הרשימה המשותפת, תיאלץ בראש ובראשונה לסגת ממתווה טראמפ ולא תבצע החלת ריבונות בבקעת הירדן ועל ההתיישבות, ולמעשה תיסוג מההישג המדיני הגדול ביותר מאז הקמת המדינה. זו תהיה בכייה לדורות. ספק אם נזכה שוב לחלון הזדמנויות נדיר כזה לקבל הכרה אמריקנית על אחדות ירושלים, ואת ברכתה של המעצמה הגדולה בעולם להחלת ריבונות על חבלי ארץ שהם בפירוש קריטיים לביטחון הלאומי של מדינת ישראל.
אבל כל סוגיות הביטחון יהפכו למעין "בנות ערובה" בממשלה כזו, שידיה יהיו כבולות. הלכה למעשה היא תהיה מנועה מביצוע פעילות התקפית בסוריה, עזה או בכל מקום אחר. קשירת ידי צה"ל תסכן את חיילנו ואת ביטחון כל אחד ואחת מאיתנו. היכולת להוציא לפועל משימות ביטחוניות תעמוד בסימן שאלה תמידי לאור התנגדותם הצפויה של בעלי הבית החדשים, שיוכלו במחי יד להפיל את הממשלה או לחילופין למנוע קבלת החלטות הנדרשות לשמירה על הביטחון הלאומי.
הרשימה המשותפת תתנגד למתן תקציבים לצה"ל ולבניין כוחו. הרוח הגבית שהממשלה החדשה תיתן לתומכי טרור אלה בסבירות גבוהה תגביר את הביטחון העצמי של הרשות הפלשתינית וחמאס, שיראו הזדמנות להרים ראש ולפגע בישראל ביתר שאת.
מסר זה יוקרן למזרח התיכון כולו ונהפוך ממדינה מרתיעה וחזקה, למדינה נסחטת וחלשה המנוהלת על ידי ממשלה שאיננה ריבונית יותר מבחינה ציונית על מדינתה.
אני קורא לכנסת ישראל ולכל המפלגות הציוניות להתעשת ולא לאפשר מצב שבו מעמידים את ביטחון ישראל בסכנה חמורה.
הפסיקו את ריב האחים, כוננו ממשלה ציונית שתשמור על האינטרסים הלאומיים של עם ישראל. ממשלה שתחיל ריבונות ותבטיח את ביטחון ישראל. ממשלה שתגלה נחישות בהגנה על גבולותינו וכנגד אויבנו. לעת הזאת נבחרתם. גלו אחריות.
הכותב הוא מנכ"ל תנועת הביטחוניסטים, לשעבר ראש לשכתו של הרמטכ"ל לשעבר, ח"כ משה יעלון