מתוק ומנחם: מצעד עשר הסופגניות היפות והטעימות לחנוכה

רוב הקונדיטוריות והרשתות כבר החלו לייצר את המאכל המטוגן והמזוהה עם חג החנוכה, שמגיע במגוון צורות, תוספות וטעמים • לצדם, אפשר כמובן למצוא גם את הסופגנייה הוותיקה והמוכרת עם הריבה ואבקת הסוכר למעלה • מערכת "ישראל היום" טעמה מהמגוון - וחזרה כדי לדווח

קולקציית הסופגניות של ביסקוטי. צילום: בועז לביא, סטיילינג: ענת לבל

חג החנוכה מתקרב, ואף שלא כך קיווינו לחגוג אותו השנה - הסופגניות מספקות לנו רגע של נחמה מתוקה, וחוזרות במגוון מילויים וציפויים: פטריוטיות בכחול־לבן, בטעמי ילדות וכאלו פשוטות עם ריבה.

מערכת "ישראל היום" טעמה מהמגוון, וחזרה עם ביקורת ועם קילוגרמים עודפים  - אלו הסופגניות שמצפות לכם על המדפים בחנויות ובקונדיטוריות. 

סופגניית פיסטוק, קונדיטוריית שני, צילום: יפעת כהן

מאפיית שני, סופגניית רויאל פיסטאז' - עם מילוי קרם פיסטוק, ציפוי גנאש שוקולד פיסטוק וטילון שוקולד

לסופגנייה יש מראה מיוחד ומזמין. הבצק רך, מתוק ואוורירי. מילוי קרם הפיסטוק הוא חלקלק ומתקתק, אף שאינו בטעם "פיסטוקי" מובהק. כמות ציפוי השוקולד היא בדיוק במידה הנכונה, והטעמים משתלבים מעולה. לדעת הטועמים, אפשר היה להוסיף עוד מילוי לחוויה מושלמת, וגולת הכותרת היתה תוספת הגביע עם הקצפת מעל לסופגנייה.

מחיר: 14.5 שקלים

סופגניית מריטוצו, בוטיק סנטרל, צילום: טל סיון ציפורין

בוטיק סנטרל, סופגניות מריטוצו - במילוי וניל וקרמל מלוח

הבצק אוורירי, ומזכיר בריוש חמאתי יותר מאשר סופגנייה. המילוי מעולה, הן הווניל והן הקרמל מלוח. לווניל יש טעם קצפתי עשיר, אך הוא מצליח להיות כזה בלי להעמיס במתיקות ובלי להיות כבד מדי. היו מי שחשבו שאפשר היה אפילו להוסיף קצת יותר מהמילוי המוצלח.

מחיר: 8 שקלים

סופגניית פאדג', ביסקוטי, צילום: צילום בועז לביא, סטיילינג ענת לבל

ביסקוטי, סופגניית פאדג' מוקה פקאן - עם קרם מוקה עדין, ציפוי שוקולד לבן קריספי, שבבי פקאן סיני ופאדג' קפה פקאן

סופגנייה בטעם שונה ומיוחד. המילוי שלה עשיר, אבל מצליח להיות מאוזן והמתיקות לא משתלטת. לסופגנייה יש טעם מובהק של קפה, והבצק עסיסי ועשיר. מכיוון שטעם הקפה כה מודגש - הפקאן מעט פחות מורגש, כמו גם השוקולד הלבן.

מחיר: 14 שקלים

ישראלה, מאפה נאמן, צילום: גיל אבירם

מאפה נאמן, "סופגניית ישראלה" - במילוי קרם פטיסייר, בציפוי שוקולד לבן, בעיטור סוכריות בצבעי הדגל ודגלון ישראל

בצק הסופגנייה טעים במיוחד, לא שומני ולא מטוגן מדי. מילוי הקרם פטיסייר הוא כיפי ומפנק, עדין וונילי, ויש איזון טוב בין המילוי לבצק. הסופגניות שאנחנו קיבלנו היו מצופות בהמון סוכריות, שהוסיפו קראנץ' למרקם. חלק מהטועמים אהבו במיוחד את הקראנצ'יות, וחלק גרסו שהיה כדאי להפחית בה מעט.

מחיר: 12 שקלים

סופגנייה עם ריבה, בונז'ור, צילום: סטודיו אסם

בונז'ור, סופגניית ריבה מסורתית

הסופגנייה הקלאסית, כמו זו שהיינו אוכלים כשהיינו ילדים, וכמו זו שמדמיינים כשחושבים על סופגנייה. הריבה מצוינת, והסופגנייה עמוסה בריבה, אך יש כאלה שאמרו שהיא עמוסה בריבה ובאבקת סוכר יותר מהצורך. הבצק עצמו לא מתוק, כך שנוצר איזון טוב, והוא מאוד מטוגן וקריספי - לחובבים.

מחיר: כ־4 שקלים

סופגניית פטל, רולדין, צילום: צחי קיונשטיין

רולדין, סופגניית סוויט רוז - במילוי קרם מסקרפונה ורדים, מרמלדת קסיס, קצפת פירות אדומים, גלסאז' פטל וקריספי יוגורט

סופגנייה לכאלה שאוהבים בגדול. עמוסה, מפנקת ומתוקה מאוד. כל ביס הוא חגיגה בפה, טעם הפטל שולט והבצק קריספי. זה יותר קינוח מלכותי מאשר סופגנייה. היא משלבת מרקמים שונים, חמצמצות ומתיקות, אך כמובן - אלה שחובבים הרבה מתוק יתחברו אליה יותר.

מחיר: 16 שקלים

סופגניות שוקולד, מאפיית לחמים,

לחמים, סופגניית שוקולד ואגוזי לוז

לסופגנייה יש טעם בדיוק כמו של הסופגניות של פעם - בצקית וטעימה מאוד, לא מתיימרת להיות משהו שהיא לא. פשוטה - עם טוויסט: מילוי שוקולדי במקום ריבה, שאינו מוגזם. היו שטענו שיש לסופגנייה טעם של לחמנייה עם נוטלה.

מחיר: 9 שקלים

סופגניות ללא גלוטן, רשת ביגה, צילום: שרית גז

ביגה, סופגנייה פטריוטית ללא גלוטן - במילוי קרם פטיסייר וניל

מילוי הפטיסייר הוא עשיר וטעים, אבל לדעת חלק מהטועמים הסופגנייה הכילה קצת יותר מדי ממנו. הבצק מהווה תחליף טוב למי שלא צורך גלוטן. אין הבדל משמעותי בינו לבין בצק סופגנייה רגילה, והטועמים לא שמו לב שמדובר בסופגנייה ללא גלוטן.

מחיר: 13 שקלים

סופגניית שוקו בננה, שואורום בייקהאוס, צילום: תמוז רחמן

שואורום בייקהאוס, סופגניית שוקו־בננה

קולקציית הסופגניות כוללת טעמי ילדות, שביניהם טעם השוקו־בננה הפשוט, המוכר והאהוב. הילדים חגגו ואמרו שזו הסופגנייה המושלמת עבורם. המילוי נדיב מאוד, שבבי השוקולד מוסיפים לטעם והשילוב נהדר. הבצק משלב סוכר מעליו, ולכן הסופגנייה תתאים במיוחד לחובבי המתוק מאוד (שהם, כמובן, בעיקר הילדים).

מחיר: 17 שקלים

סופגניית פררו, מיקי שמו, צילום: דניאל לילה

סופגניית פררו רושה - במילוי קרם פרלינה, בציפוי שוקולד מריר ופניני שוקולד

הציפוי טעים מאוד והמילוי מצוין. הסופגנייה לא כבדה מדי, ומדובר בביס המושלם. עבור חלק מהטועמים הסופגנייה היתה מתוקה מדי, ועבור אחרים - בדיוק במתיקות הנכונה, עם כמות של שוקולד מריר שמבטלת מעט את המתיקות ושמאוד מורגשת בשילובי הטעמים.

מחיר: 12 שקלים

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר