ב־27.01 פורסמה בעיתון זה ידיעה שכותרתה: "פעיל שמאל קיצוני ניסה לחטוף נשק מחקלאי ישראלי בבקעת הירדן".
בשורות הבאות אני מבקש שהקוראים יכירו אותי - "פעיל השמאל הקיצוני" נושא הידיעה. אני נוהג להציג את עצמי דרך זהויות שאת חלקן בחרתי, ושאת חלקן לא.
לא בחרתי להיות יהודי־צרפתי.
לא בחרתי להיות אב שכול לשני בנים שהתאבדו בצבא. לשמחתי, יש לי עוד חמישה ילדים.
בנעוריי בחרתי לקיים מצוות.
בחרתי להיות ציוני ולעלות ארצה מתוך אמונה שלעם היהודי, כמו לכל עם אחר בעולם, יש זכות להגדרה עצמית בארצו. אבי ז"ל היה נער כשהצטרף למחתרת הצרפתית שנלחמה בכיבוש הנאצי. אבי תמך במתן עצמאות לעם האלג'ירי, כי האמין שאסור לשלוט על בני אדם בכוח הזרוע. אלו הסיבות שבעטיין אני מתנגד לכיבוש ולמפעל ההתנחלויות.
זה לא מנע ממני לשרת בצה"ל ובמילואים. זה גם לא מונע ממני לבקר את חבריי הגרים מעבר לקו הירוק.כיום אני גמלאי, ומתנדב בכל מקום שבו אני יכול לעזור לאנשים.
אחד מהמקומות האלה הוא צפון בקעת הירדן - שם, יחד עם קבוצת מתנדבים מסורה, אני מנסה ככל יכולתי לסייע לרועים פלשתינים החווים התנכלויות ואלימות כדבר שבשגרה.
באופן קבוע, משה שרביט - "בעל החווה" שפלש שם לשטח - מנסה לגרש עדרים של רועים פלשתינים בעזרת טרקטורון, סוס, אופנוע, רעש רמקולים או צעקות. לפני כשנה חטפתי ממנו אגרוף ונפלתי. קראתי למשטרה, אך מכיוון שהאירוע לא צולם, והוא גם הגיש נגדי תלונה - התיק נסגר.
בנובמבר האחרון משה הגיע עם נער נוסף, כשהשניים רכובים על סוס. הם דהרו לכיווני והפילו אותי. הפעם האירוע תועד.
שוב הגשתי תלונה, אך עד היום לא ביקשו את התיעוד ולא זומנתי לעדות. "התלונה בטיפול". ברור שבטיפול. כמה שבועות לאחר מכן משה התעמת עם יוחנן דרום ז"ל, מנהל בדימוס בחברה להגנת הטבע. בתום העימות יוחנן התמוטט ומת מדום לב.
נוסף על כך, יש עשרות תלונות נגד משה על מעשי אלימות. באירוע האחרון, שסוקר על ידי חנן גרינווד, הגעתי עם חברה ללוות רועה. לאחר זמן מה הגיע משה בלוויית נער על מנת לגרש את העדר. ניסיתי לחסום את דרכם, אך ללא הועיל.
משה חטף לי את מקל ההליכה שבאמצעותו ניסיתי לחסום את דרכו, וזרק אותו רחוק. אחרי שהריץ אותי חשתי תשישות, נזכרתי ביוחנן ז"ל וישבתי לנוח. משה התקרב לכיוון המלווה שהתנדבה איתי, הפיל אותה וחטף לה את הטלפון. אז ראיתי לראשונה שלמשה יש אקדח. הבנתי שאני חייב להרחיק ממנו את האקדח לאור אלימות העבר שלו, אך הוא הפיל אותי וברח, באומרו: "עכשיו יש לנו יופי של סרט".
אחרי חקירה נעצרתי למשך השבת. המשטרה ביקשה להאריך את המעצר, אך השופט הורה על שחרורי.אלה העובדות, זה אני - יהודי, ציוני, שומר מצוות, גמלאי, מתנדב, בן 70, אב שכול, אבא, חייל צה"ל לשעבר שמאחוריו שירות מילואים מלא.
אני "פעיל השמאל הקיצוני". אני ה"סכנה". יתכבדו הקוראים ויסיקו את המסקנות בעצמם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו