מכבי ת"א מציגה: פיתרון בעיות | ישראל היום

מכבי ת"א מציגה: פיתרון בעיות

 1. בניצחון החוץ על באסקוניה שינתה מכבי ת"א המנהגים הגרועים שלה עד עתה, כשלראשונה העונה השלימה שני ניצחונות רצופים ועוד במשחקים צמודים. אחרי 6 מ-7 במשחקים מהסוג הזה, נראה שהצהובים פתרו את הבעיה  הלא פשוטה הזאת.

עכשיו מכבי יוצאת למבצע השלמת חוסרים, עשהמאזן עדיין שלילי, אבל כבר עומד "רק" על 8:5. כדי להוכיח שהיא בכיוון הנכון, יהיה עליה להתעלות בשבוע הבא, כשתצא לשני משחקי חוץ מול וילרבאן וברצלונה. 

לניצחון על באסקוניה יש משמעות של ממש, כיוון שמדובר בקבוצה מהדרג של מכבי, שהגיע למשחק במומנטום מצוין של ארבע ניצחונות רצופים. הצהובים ידעו לנצל עד הסוף את העובדה שבסקוניה היתה במשחק הזה עם רכז אחד בלבד (פריאיי הנרי - 36 דקות) בהיעדרו של לוקה וילדוזה.

 

2. בעונה שעברה, באותו אולם, מכבי הפגינה תצוגה התקפית גדולה וניצחה בלמעלה מ-30 הפרש. הפעם היא ניצחה בקרב חפירות. זה היה משחק ההגנה הטוב ביותר של מכבי העונה. זה גם היה המשחק הראשון העונה שלה ביורוליג בסגל מלא. כמעט 50 נקודות הגיעו מהספסל, בזמן ששחקני החמישיה קלעו קצת יותר משליש מהכמות הזו. 

 

אמרנו ספסל? באופן קבוע השחקן הכי טוב של מכבי לא פותח בחמישיה. אות'לו האנטר עולה למגרש במקום אנטה ז׳יז׳יץ׳ שפותח ומתחיל לתקן את המצב. איתו זו קבוצה אחרת. דבר ראשון הוא מייצב את ההגנה. דבר שני בהתקפה הוא אמנם לא עושה 20 נקודות, אבל הוא יעיל מאוד וגם עושה עבודה בפינוי הדרך לגארדים.

האנטר עולה העונה מדרגת שחקן חשוב מאוד לשחקן הכי חשוב בקבוצה. הקבוצה לא יכולה בלעדיו. האנטר לא ילד, ומכבי צריכה לשמור אותו בצמר גפן. 

 

3. סקוטי ווילבקין קלע אתמול רק 5 נקודות ובכל זאת מכבי מנצחת. אחת הסיבות הוא טיילר דורסי. 15 הנקודות שלו במשחק עם סקור נמוך כזה הם שווה ערך למעל 20 במשחק "רגיל".

דורסי משמעותי מאוד. זה היה משחק היציאה שלו מהמשבר. אחרי ארבעה משחקים עם ממוצע של 4 נקודות ועם 1 מ-12 לשלוש. אתמול קלע כמעט פי 4 נקודות ו-3 שלשות במשחק אחד.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר