הסכמי אברהם: הזדמנות לסייע ליהודי ארצות ערב | ישראל היום

הסכמי אברהם: הזדמנות לסייע ליהודי ארצות ערב

את הסיפור שלהם לא תשמעו בפגישות באיחוד האירופי, ואת תמונותיהם לא תמצאו תלויות בתערוכות המוצבות במסדרונות האו"ם. שמם לא מוזכר באלפי החלטות שעלו באו"ם בעשורים האחרונים, ואין "יום מיוחד" שהקהילה הבינלאומית מקדישה להם. אלו הם 850 אלף הפליטים היהודים שגורשו מארצות ערב ומאיראן.

עבור האו"ם, הם פליטים שניתן "לשכוח". לא עבורנו. לאחר כישלונן למנוע את הקמת מדינת ישראל, וכחלק מהזעם הערבי לאחר החלטת כ"ט בנובמבר, מדינות ערב פתחו במלחמה לא רק נגד המדינה היהודית שרק נולדה, אלא גם נגד הקהילות היהודיות המשגשגות והשלוות שחיו בתוכן. קהילות שלמות במרוקו, עיראק, מצרים, סוריה, לבנון, איראן ובמדינות נוספות "נמחקו" - ואיתן מורשת, תרבות והיסטוריה של אלפי שנים.

האו"ם מעולם לא עשה דבר ולא אפשר להכיר בעוול העצום שנגרם לאחינו שנרצחו, הותקפו ורכושם נבזז על ידי מדינות ערב.

בעשרות השנים מאז גירוש היהודים מאותן ארצות, פעל האו"ם לסייע רק ל"פליטים הפלשתינים". עשרות מיליארדי דולרים הועברו לסוכנות אונר"א שמממנת את רווחת משפחותיהם ובה בעת מעודדת טרור והסתה, וכמובן מנציחה את הנרטיב השקרי של זכות השיבה הפלשתינית.

אני רואה זאת כחובה מוסרית של ישראל ושלי להילחם כדי לתקן את העוול שנעשה לאחינו ואחיותינו שגורשו. כשגריר ישראל לאו"ם ומתוך מחויבות עמוקה כלפיהם, אפעל כדי להטמיע את הנושא בתודעה של הקהילה הבינלאומית. לכן החלטתי עם כניסתי לתפקיד, להוביל קמפיין דיפלומטי בינלאומי, כדי להעביר החלטה בעצרת הכללית של האו"ם שתכיר בפליטות יהודית מארצות ערב ומאיראן.

מטרת ההצעה אינה להתנגח עם שכנינו, אלא לעשות צדק ולגרום לשוויון ביחס של העולם לעוול העצום שנגרם לבני עמנו. בכוונתי להגיש את ההחלטה בקרוב למזכירות האו"ם, ולנצל את הקשרים שכבר רקמתי עם שגרירים רבים על מנת לגייס תמיכה רחבה.

אם הקהילה הבינלאומית מתכוונת לקדם סיכוי לשלום בינינו לבין שכנינו, עליה להכיר באמת ההיסטורית ובעוול שנגרם ליהדות ערב. השיח שניצור במסדרונות האו"ם אמנם לא ישנה את ההיסטוריה, אך ישיב את הכבוד הראוי ויכיר בחוסר צדק שנעשה במשך עשרות שנים.

"הסכמי אברהם" מהווים גם נקודת אור כלפי אלפי היהודים שנותרו במדינות הערביות. ההתקרבות בין ישראל לבחריין, לאמירויות, ובקרוב, אני מקווה, גם למדינות ערביות נוספות - תעודד את מנהיגי העולם הערבי לתמוך בקהילות היהודיות הקיימות, ותאפשר להן לקיים את תרבותן בגאווה וללא חשש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר