דומה שבתקשורת אצלנו, במדינת היהודים, לא כל כך מתעניינים בנעשה בעם היהודי. עיתונאים המופקדים על הנושא נאלצים לעיתים להיאבק מרה על שילוב ידיעה מתחום סיקורם. "העולם היהודי" מתבטא, בדיווחי התקשורת, בהפגנות אלימות של "הפלג הירושלמי", בקורות המדענים היהודים זוכי פרסי נובל או, לדאבוננו, ב"מצעד החיים". לא הרבה מעבר.
והנה, בהפתעה מוחלטת, פורצת לה רשת חדשות עולמית ומשסעת את שידוריה כדי להזכיר לצופיה כי פרק נוסף על גל האנטישמיות במערב ישודר מאולפניה הערב או מחר. מדובר, כידוע, במבצע התיעוד הנרחב של רשת סי.אן.אן. הרשת סיקרה בעבר תקריות אנטישמיות: ריסוס צלבי קרס על קירות של מוסדות יהודיים, השחתת מצבות בבתי קברות יהודיים, הצתת בית הכנסת ביוסטון, וכמובן הטבח במתפללי בית הכנסת בפיטסבורג. אולם כל אלה לא נארגו לתמונה אחת גדולה, מקיפה, שהוכיחה לצופים גם באמצעות סקרי דעת קהל כי אכן קיימת במערב החופשי, הדמוקרטי, עלייה תלולה במספר התקריות על רקע אנטישמי.
בסיקור התחום הפלילי בארה"ב, מוגדרות תקריות אנטישמיות כ"פשעי שנאה": זו הכותרת הניתנת לתיעוד חדשותי של תקיפות על רקע גזעני, כלומר פגיעות באוכלוסייה האפרו־אפריקנית או במוסדות יהודיים. והנה, דווקא סי.אן.אן, שאיננה רשת החדשות המובילה באמריקה, "מפציצה" את אזרחי העולם בהצפת האמת על ממדי האנטישמיות העכשווית. את הסיקור הנרחב הזה מובילה קלריסה וורד, הכתבת הבכירה לנושאי חוץ, שגם יזמה את מבצע השידורים. היא שוטטה באירופה, וכתבותיה המעמיקות הוכיחו את הזינוק הגואה של נגע האנטישמיות במערב. הכתבה שצילמה באושוויץ היא בבחינת מסקנה סופית ועצובה למסעה.

CNN // צילום אילוסטרציה: Getty Images
אצלנו, לעומת זאת, הקולות שמשמיעים אמצעי התקשרות אינם חזקים דיים כדי להטמיע בקרב יושבי הארץ והעולם את המציאות העגומה: לא תמה תנועת ההתנכלות לעם היהודי. נושאי לפיד השנאה אינם רק יחידים השטופים ברגשות גזעניים, אלא גם חוגי שמאל וימין קיצוניים, וכמובן קנאי האסלאם הקיצוני. אלה גם אלה פורסים את המטרייה שבחסותה נמשכת ההתנכלות. ורשת
סי.אן.אן, שהדליקה נורה אדומה במבצע עיתונאי מזהיר, מוכיחה את הדברים. ראוי שממשלות ומנהיגים יתבוננו במרקע ויפעלו בעוצמה כדי להכחיד את הנגע המסרב להיעלם.
אין להתעלם מכך שסי.אן.אן ממלאת את חובתה העיתונאית בעודה משמשת יעד להתקפות מילוליות בוטות מצד הנשיא טראמפ, המגדיר את הרשת, בשלל נאומיו וציוציו, כחלק מרכזי ב"תעשיית החדשות הכוזבות". באמצעות מושג זה מנסה הנשיא לערער על אמינות העיתונות. הוא עשה כך בנאומיו לאורך מסע הבחירות לנשיאות והמשיך בזאת גם לאחר ניצחונו. רק בימים אלה צייץ טראמפ כי יש לאסור על סי.אן.אן "מלחמה עולמית", כהגדרתו. זוהי, כמובן, התרסה חריפה נגד חופש העיתונות; אין לדברים כל משמעות אחרת. סדרת הדיווחים המופתית של הסי.אן.אן מוכיחה עד כמה חשובה בעולמנו עיתונות חופשית, בלתי תלויה וחוקרת - מעל ומעבר לכל התנצחות ומחנאות פוליטית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו