אף שהסניגור עופר ברטל שומר על זכות השתיקה בתשובה לשאלה אם לקוחו ערן מלכה מנהל משא ומתן בעניין עיסקת טיעון, אין ספק כי המגעים בנדון מצויים בשלבים מתקדמים מאוד.
מלכה ימסור את כל הידוע לו, לדבריו, על ניצב מכהן ועל מי שפרש, ועל עוד קצינים ואולי שופטים שהיו בעבר קשורים בפרקליטות, וכמובן על רונאל פישר ובעיקר על רות דוד - ואז יבדקו במח"ש ובפרקליטות "הכצעקתה"? רק שלפי שעה הצעקה הזאת נשמעת כזועקת לשמיים.
השמות מרצדים, עולים ויורדים כמו בסולם יעקב. שמועה רודפת שמועה, אשם הופך לזכאי, גם חף מפשע לעבריין לכאורה. איש אינו יודע בדיוק. לא רק מפני שלא ברור מה מלכה סיפר אמש לחוקרי מח"ש אלא גם מפני שאין ביטחון שכל דבריו אמת־לאמיתה. לפי שעה דרות להן בכפיפה אחת הן התחושה כי רעש אדמה פוקד את המשטרה, ואולי גם מתפשט בחוגי הפרקליטות מעבר לרות דוד, והן הציווי התבוני כי ראוי להתאפק ולהיזהר ולא להיגרר שמא ההר יוליד עכבר.
מבחן היושרה רשום עתה על שמם של ראשי הפרקליטות ומח"ש והמשטרה. זו חקירה שיש בה מטעני צד ומארבים רבים. תוכנה מקלקל את השורה ואת הדימוי הראוי על הישג המשטרה במלחמתה הממושכת בפשע המאורגן. לא נעים לחשוד בחברים־עמיתים ולחקור אותם ולגלות כי חלקם עבריינים. שוטר או איש פרקליטות עבריין גורמים רוגז רב יותר בציבור מאשר סתם פושע מן המניין.
אך זה בדיוק מה שמצופה עתה מהעומדים בראש המערכת. עליהם לטאטא את האורוות בלי "לא נעים לי" ובלי "אלה חברים שלנו". זה הסיכוי היחיד להחזיר את אמון הציבור במערכת, ואם יתקבל חלילה הרושם כי מישהו ניסה לטייח את הפרשה ולכלוא אותה תחת גג נמוך ומכסה הדוק, יהיה הנזק רב יותר, ולא עוד בר תיקון.
בשלב זה נראים כחולי המדים נבוכים ומוכים. גם הם חשים כי משהו רקוב בממלכתם. אך ארגונים שונים חווים מפולות כאלה בהתנהלותם ארוכת השנים. המודיעין של צה"ל נחלץ מיום הכיפורים והשב"כ מפרשת קו 300 וגם המשטרה תראה אור אם תעסוק עתה ללא רחמים עצמיים בטיפול שורש מכאיב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו