"ספונסרית של טרור": הצעת החוק של הסנאט האמריקני נגד רוסיה

אם החוק שנידון בסנאט חאושר, רוסיה תצורף לאיראן, סוריה, צפון קוריאה וסודאן - המוגדרות כתומכות ראשיות בטרור

צילום: GettyImages

ועדת יחסי החוץ של הסנאט האמריקני, המשיכה אמש (רביעי) בקידום חוק שידרוש ממחלקת המדינה האמריקנית לקבוע האם רוסיה עומדת בקריטריונים הנדרשים כדי להיחשב למדינה המוגדרת כ-"ספונסרית של טרור". 

עוד בנושא רוסיה:

"רוסיה בחרה להמשיך בדרך ההונאה וההכחשה"

מחוץ לאולימפיאדה: רוסיה הושעתה מאירועי ספורט למשך ארבע שנים

דיווח: מטוסי קרב רוסיים הוזנקו להרחיק מטוסים ישראליים שהיו בדרך לתקיפה בסוריה

החוק בשלב זה עדיין בשלבי הדיונים המוקדמים, אבל אם החוק יאושר בבית הנבחרים ובסנאט ולאחר מכן על ידי הנשיא טראמפ, רוסיה תכנס לקבוצה שכרגע מכילה ארבע מדינות (איראן, סוריה, קוריאה הצפונית וסודאן), שעל פי מחלקת המדינה האמריקנית נחשבות כתומכות ומממנות ראשיות של טרור, דבר שיאפשר הטלת סנקציות נוספות על המדינה בעתיד.

חייל אוקראיני באזור דונייצק // צילום: איי.פי

החוק שהוצע על ידי הסנאטור הרפובליקני קורי גארדנר בחודש אפריל, דורש למעשה ממחלקת המדינה לקיים דיונים בנושא ולהעניק לסנאט תשובה ודו"ח מסכם בתוך 90 ימים. בנוסף, הצעת החוק מחייבת שמשרד החוץ האמריקני יקבל החלטה וידווח לקונגרס בעניין המיליציות הצבאיות שנמצאות בגבולה המזרחי של אוקראינה, והאם הן יכולות להיחשב כ"ארגוני טרור זרים". כזכור, מאז סיפוח חצי האי קרים על ידי רוסיה בשנת 2014, שולטות אותן קבוצות בדלניות של חמושים באזור דונייצק ולוגנסק.

יחד עם זאת, ועדת נושאי החוץ של הסנאט המשיכה בקידום חקיקה נוספת, בתמיכה של סנאטורים משתי המפלגות, שתאלץ את הנשיא להשיג את אישור הקונגרס בכדי לפרוש מנאט"ו. קידום החוק הזה מגיע בצל המתיחות בצמרת נאט"ו ופסגה שנערכה בשבוע שעבר. פסגה שהייתה רחוקה מלהציג חזות של אחדות וסולידריות.

הנשיא טראמפ עם שר החוץ הרוסי לברוב // צילום: מתוך טוויטר

טים קיין, הסנאטור הדמוקרטי שמקדם את ההצעה שתחייב את הנשיא להשיג את אישור הקונגרס לשם עזיבת הברית הצפון אטלנטית הסביר כי החוק נחוץ בעקבות היחסים של הבית הלבן עם יתר מנהיגי נאט"ו. "אנחנו מודעים לכך שהנושא הזה נידון ברצינות מלאה ונשקל ברמות הגבוהות ביותר בבית הלבן", אמר הסנאטור קיין.

האירועים הללו מתרחשים כאשר רק ביום שלישי השבוע הנשיא דונלד טראמפ ושר החוץ הרוסי סרגיי לברוב נועדו בדלתיים סגורות בוושינגטון. לפי הדיווחים, בפגישה השניים דנו במצב הביטחוני בין רוסיה לאוקראינה, בהתערבות רוסיה בבחירות בארה"ב, ועל הסכמים שונים ובהם בקרת נשק גרעיני.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר