ניצחון לטראמפ: הסנאט האמריקני דחה הלילה (רביעי) את ההצעה להדיח את הנשיא האמריקני בשל פרשת אוקראינה-גייט. בסעיף הראשון של ניצול לרעה של סמכות הקונגרס הנשיא זוכה לאחר ש-48 חברים סנאט תמכו לעומת 52 התנגדו. לצורך הדחה נדרשו לדמוקרטים רוב של 67 חברים (שני שלישים), משימה כמעט בלתי אפשרית שכן בסנאט ישנו רוב רפובליקני.
בסעיף הראשון זכו הדמוקרטים ל"חיזוק" רפובליקני בדמותו של הסנאטור מיט רומני. בסעיף השני של שיבוש הליכי הקונגרס טראמפ זוכה טראמפ גם כן לאחר ש-53 חברים הצביעו נגד ו-47 תמכו.
טראמפ הואשם בשני סעיפי ההדחה, בעקבות נסיונו לכאורה ללחוץ על נשיא אוקראינה לפתוח בחקירה נגד יריבו במפלגה הדמוקרטית סגן הנשיא לשעבר ג'ו ביידן תוך שימוש במניעים ואמצעים פסולים.
לטענת הדמוקרטים, טראמפ התנה סיוע אמריקני מאסיבי למדינה שנמצאת בלחימה מול מורדים פרו-רוסיים, בכך שהנשיא החדש בקייב יודיע על פתיחת חקירה נגד בנו של סגן הנשיא לשעבר ג'ו ביידן (אחד המועמדים בפריימריז הדמוקרטים) סביב שחיתות אפשרית בחברת אנרגיה אוקראינית. סעיפי האישום הרשמיים הם: ניצול לרעה של סמכות ושיבוש הליכי הקונגרס.
ההחלטה להעמיד לדין את טראמפ התקבלה על-ידי בית הנבחרים בדצמבר, וזו היתה הפעם השלישית בהיסטוריה שבה נשיא מועמד לדין.
עוד בנושא
• טראמפ על משפט ההדחה: "הכל יסתדר"
• באמצע הליך ההדחה: בולטון יוצא נגד טראמפ
• התובע של קלינטון ותומך נתניהו: צוות ההגנה החדש של טראמפ
החוקה האמריקנית מאפשרת הרשעה של נשיא במשפט הדחה רק אם התביעה הצליחה להוכיח כי הוא ביצע "בגידה, שוחד או פשעים ומעשים חמורים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו