תושבים של לא פחות מ־14 מדינות ברחבי ארה"ב יצאו אמש להצביע בפריימריז הדמוקרטיים ביום שמכונה "יום שלישי הגדול" (סופר טיוזדיי).
עם לא פחות מ־1,344 צירים בקופה, הקרב המרכזי אתמול התנהל בין הסנאטור היהודי ברני סנדרס, שקיבע את מעמדו כפייבוריט ב־3 ההצבעות הראשונות במרוץ, לבין סגן הנשיא לשעבר ג'ו ביידן, שהקמפיין שלו חזר לחיים אחרי ניצחון ענק בהצבעה האחרונה בדרום קרוליינה.
סנדרס, שמגדיר עצמו סוציאל־דמוקרט, קיווה אמש לקבע את מעמדו כפייבוריט, על אף ניסיונות הממסד המפלגתי הדמוקרטי לעמוד בדרכו. הסנאטור מוורמונט שם הרבה מיהבו על קליפורניה, הפרס הגדול ביותר של סופר טיוזדיי, מדינה בעלת 415 צירים.
לפי כל הסקרים האחרונים, השאלה לא היתה האם ברני ינצח בקליפורניה - אלא באיזה פער. יתרון נוסף העומד לזכותו של סנדרס הוא העובדה שמיליוני אמריקנים כבר נתנו את קולם בהצבעה מוקדמת - הרבה לפני התנופה האחרונה של ביידן.
למרות תמונת המצב הלא פשוטה עבורו, ביידן, מהאגף המתון במפלגה הדמוקרטית, לא מתכוון לוותר, בייחוד אחרי שהביס את סנדרס בדרום קרוליינה. הניצחון שלו שם הוביל לפרישה של שני מועמדים נוספים מהפריימריז, שמיהרו לחבור אליו - ראש עיריית סאות' בנד אינדיאנה לשעבר פיט בוטיג'ג', שהיה אחד המתמודדים הכריזמטיים בשדה הדמוקרטי, והסנאטורית ממינסוטה איימי קלובשר, שזכתה לתמיכת רבים במרכז המתון של המפלגה. בשעה שסנדרס רואה בקליפורניה את הפרס הגדול, סגן הנשיא לשעבר התמקד בימים האחרונים בעוד מדינה גדולה שיצאה אתמול להצביע - טקסס.
ביידן קיבל שלשום רשמית גם את תמיכתו של בטו או'רורק - פוליטיקאי פופולרי מאוד בטקסס, ואף התמודד בפריימריז הדמוקרטיים בשלבים הראשונים - והוא מקווה שיחד עם המומנטום שצבר זה יספיק להפתעה במדינה הדרומית, שגם בה יריבו סנדרס נחשב פייבוריט עד לאחרונה. "אני מצפה שננצח בטקסס", אמר אתמול ל"פוליטיקו" כריסטובל אלכס, יועץ בכיר של ביידן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו