ראש בראש: שבוע אחרי דרמת הענק של "יום שלישי הגדול" ("סופר טיוזדיי") - שבמרכזה הקאמבק ההיסטורי של סגן הנשיא לשעבר ג'ו ביידן - בוחרי המפלגה הדמוקרטית יוצאים היום שוב אל הקלפיות, הפעם בשש מדינות, ובראשן מישיגן על 125 ציריה.
ניצחון במישיגן לא חשוב רק בגלל מספר הצירים שבה, אלא גם כי מדובר באחת המדינות החשובות ביותר בבחירות הכלליות, מדינה עם מסורת דמוקרטית שטראמפ ניצח בה ב־2016. ביידן, שנכנס להצבעות של סופר טיוזדיי כאנדרדוג ברור, מגיע להתמודדויות היום כפייבוריט מול יריבו הסנאטור ברני סנדרס.
נכון לסקר חדש אתמול, סגן הנשיא לשעבר מוביל ב־24 אחוזים על הסנאטור מוורמונט, עם 51 אחוזי תמיכה מול 27 אחוזים בלבד לסנדרס. ביידן מסתמך שוב על תמיכה גדולה במגזר האפרו־אמריקני.
סנדרס, מנגד, מקווה להפתיע ולהחזיר את הקמפיין שלו למסלול, בדיוק כפי שעשה במרוץ מול הילארי קלינטון ב־2016, גם אז הוא פיגר בסקרים בפער של 25 אחוזים.
סגן הנשיא לשעבר, שנישא על גל מומנטום אדיר, זכה אתמול רשמית לתמיכה של הסנאטורית האפרו־אמריקנית קמלה האריס, מי שהתמודדה גם היא בפריימריז ופרשה, לא לפני שהיתה בעצמה אחת המבקרות הבוטות של אותו ביידן. סנדרס, מצידו, זכה ביום ראשון לתמיכה של המטיף האפרו־אמריקני הנודע ג'סי ג'קסון.
יחד עם מישיגן יצביעו גם תושבים במדינות מיזורי, מיסיסיפי, וושינגטון, איידהו וצפון דקוטה - שברובן ביידן מוביל בסקרים. סקר חדש של CNN, שפורסם אמש, מצא כי סגן הנשיא פתח פער בהתמודדות הכוללת, כאשר 52 אחוז מהדמוקרטים בכל ארה"ב תומכים במועמדותו אל מול 36 אחוז בלבד המצדדים בסנדרס.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו