אדם אשר נעצר בחשד שדרס מפגינים שערכו עצרת הזדהות שקטה במחוז הנריקו, הסמוכה לעיר ריצ'מונד בוורג'יניה בתחילת השבוע, הוא מנהיג מוסמך בארגון הקו קלוקס קלן כך דווח הלילה (שלישי) ברשת CNN.
הארי רוג'רס, בן 36, מואשם בניסיון פגיעה בכוונה תחילה, ונדליזם, ותקיפה ונמצא במאסר מאז לכידתו בסיום האירוע בראשון. אמש הוא התייצב בבית המשפט לדיון מקוון ששודר מבית הכלא. הדיון הבא בעניינו נרבע לאמצע חודש אוגוסט.
תיעוד: ניידת משטרה התנגשה במפגינים בניו יורק
אירוע הדריסה התרחש בערב ראשון האחרון במהלך עצרת הזדהות שקטה עם מותו של ג'ורג' פלויד. מספר עדים לאירוע דיווחו כי בהמלך ההפגנה רוג'רס הגיע עם רכבו ונסע דרך המפגינים שחסמו את הכביש". לאחר קבלת הדיווח המשטרה המקוית הגיע לזירה ועצרה כאמור את רוג'רס.
עו"ד שאנון טיילור ממחוז הנריקו אמר: "אני אסירת תודה על כך שלא היו נפגעים בנפש כתוצאה מהדריסה, אך הדריסה היא תקיפה לכל דבר. אנו נמצה איתו את הדין". בנוסף אמרה כי במהלך חקירתו הודה ר'וג'רס על קשריו עם ארגון ה-KKK ועתה החקירה מתמקדת האם מדובר בפשע שנאה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו