חבוש בכובע גבינה ענקי ובצ'קים בסכומים ענקיים, המיליארדר ומקורבו של הנשיא דונלד טראמפ, אילון מאסק, העניק הלילה (שני) תשלום של שני מיליון דולר לשני בוחרים בוויסקונסין והבטיח תשלומים קטנים יותר לאחרים כדי שאלה יתמכו במועמד השמרני לבחירות לבית המשפט העליון במדינה.
"זה עניין חשוב במיוחד," אמר מאסק לקהל של כ-2,000 איש בגרין ביי, כשעלה לבמה. "אני לא מסתפק בשיחת טלפון. אני כאן באופן אישי."
בעת חלוקת הצ'קים, מאסק הכריז על שני הזוכים כ"דוברים רשמיים" של הקבוצה הפוליטית שלו. בנוסף, הוא הבטיח לשלם לתומכיו 20 דולר עבור כל בוחר שיצליחו לגייס במהלך היומיים הקרובים, במאמץ להגביר את התמיכה במועמד השמרני בראד שימל. "אנחנו בסכנה רצינית להפסיד את הבחירות", הוא אמר, "אנחנו חייבים לשלוף ארנב מהכובע".
שימל מתמודד מול השופטת הליברלית סוזן קרופורד בבחירות שיערכו מחר. תוצאות הבחירות יקבעו את ההרכב האידיאולוגי של בית המשפט העליון במדינה, שכרגע יש בו רוב ליברלי של 4-3. בחירות אלה, למרות היותן מקומיות בלבד לכאורה, הן נתפסות כמבחן מוקדם לתמיכה בטראמפ במדינת חשובה בבחירות הארציות. "אני חושב שזה יהיה חשוב לעתיד הציביליזציה," הצהיר מאסק בדרמטיות. "זה משמעותי כל כך".
מאסק אמר כי בית המשפט העליון עשוי לעסוק בחלוקה מחדש של מחוזות הקונגרס, מה שעלול להשפיע על הייצוג הרפובליקני ושליטה בבית הנבחרים האמריקני. "אם בית המשפט העליון של ויסקונסין ישרטט מחדש את המחוזות, הם יבצעו ג'רימנדרינג (שיטה שנויה במחלוקת בארה"ב לסימון מחוזות לטובת צד פוליטי מסויים) שישלול מוויסקונסין שני מושבים רפובליקניים," טען. "ואז הם ינסו לעצור את כל הרפורמות הממשלתיות שאנחנו מבצעים עבורכם."
דקות לפני תחילת העצרת, בית המשפט העליון של ויסקונסין דחה פה אחד עתירה דחופה של התובע הכללי, שביקש למנוע את חלוקת הצ'קים. הוא טען כי ההצעה של מאסק מפרה את חוק המדינה האוסר על הצעת "כל דבר בעל ערך כדי לשדל מישהו להצביע".
עורכי הדין של מאסק טענו כי חלוקת הצ'קים מהווה חופש ביטוי מוגן, וכי התשלומים "נועדו ליצור תנועת שטח בהתנגדות לשופטים אקטיביסטים, ולא לתמוך באופן מפורש במועמד ספציפי." בסופו של דבר אפשר בית המשפט העליון את האירוע.
מאסק, שתרם יותר מ-250 מיליון דולר למערכת הבחירות של טראמפ - יותר מכל תורם יחיד אחר - מונה על ידי הנשיא להוביל מהלך חסר תקדים לצמצום הממשל הפדרלי על הסוכנות להתייעלות ממשלתית (DOGE), כבר הוביל לסגירת כמה סוכנויות ולפיטוריהם של עשרות אלפי עובדי ממשל פדרלי. סביב סוגיות אלה ונוספות, הגיע הממשל לעימות חסר תקדים מול מערכת המשפט האמריקנית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו