לפי דיווחים ב"ניו יורק טיימס", טולסי גבארד, ראש המודיעין הלאומי בארה"ב, החליטה להסיר את מועמדותו של דניאל דייוויס לתפקיד סגן מנהל המודיעין הלאומי. דייוויס, חוקר בכיר במכון מחקר בוושינגטון, הוא מבקר בולט של מדיניות ישראל בעזה, והשקפת עולמו הבדלנית הובילה להתנגדות מצד גורמים בכירים בממשל האמריקני.
דייוויס, שמחזיק בעמדות המערערות על המעורבות הצבאית של ארה"ב מעבר לים, אמור היה למלא את תפקיד סגן מנהל המודיעין הלאומי. תפקיד זה כולל את הכנת הדו"ח המודיעיני היומי שמועבר לנשיא ארה"ב ולבכירי הממשל, גיבוש הערכות מודיעיניות ותחום נוסף של עבודה צמודה עם המערך הביטחוני הבכיר. למרות שעבר את כל הבדיקות המתאימות, מועמדותו בוטלה לאחר שזוהתה התנגדות רחבה בעמדותיו בנוגע למעורבות הצבאית במזרח התיכון, ובעיקר לגבי מדיניות ארה"ב כלפי ישראל.
ביקורת חריפה
עם הדלפת דבר מינויו של דייוויס, התעוררה ביקורת חריפה מצד גורמים שמרניים בממשל האמריקני, שחששו שהשקפותיו עלולות לערער את מדיניות ארה"ב במזרח התיכון ולהזיק לתמיכה האמריקאית במדינת ישראל. בין המתנגדים נמצא מזכיר המדינה, מרקו רוביו, ומייקל וולץ, היועץ לביטחון לאומי. לעומתם, ישנם גם בכירים בממשל שתומכים בעמדות יותר בדלניות, וביניהם סגן הנשיא, ונס וגבארד, שמבקרים את המעורבות האמריקאית במלחמות זרות.
בתוך כך, גם ארגונים פרו-ישראליים, כמו הליגה נגד השמצה, הביעו התנגדות מובהקת למינויו של דייוויס. בתגובה פומבית נכתב בעמוד ה-X של הליגה: "זה יהיה מסוכן ביותר אם דניאל דייוויס ימונה לסגן מנהל המודיעין הלאומי. הוא מזער את מתקפת חמאס בשביעי באוקטובר, ערער את תמיכת ארה"ב בזכותה של ישראל להגנה עצמית ומכחיש באופן בוטה את האיום שמגיע מהמשטר האיראני על היציבות העולמית והאינטרסים האמריקאיים".
עמדות שנויות במחלוקת
דייוויס, שפרסם לא מעט מאמרים וראיונות בעיתונות האמריקנית, התבטא באופן עקבי נגד מעורבות צבאית אמריקאית במזרח התיכון, והביע תמיכתו בהגבלת הפעולות הצבאיות של ארה"ב במדינות אחרות. בעברו הוא לא היסס להביע דעות שנויים במחלוקת בנוגע לישראל, כולל התנגדות למהלך הגירה מרצון של פלשתינים מעזה, מה שלדבריו מהווה "טיהור אתני".
בינואר האחרון טען כי תמיכת ארה"ב במלחמה בעזה "תהיה טעות". לאחר שהסנאטור הרפובליקני טד קרוז קרא לקצץ מימון פדרלי מאוניברסיטאות שמאפשרות מחאות אנטישמיות בתחומן, טען דיוויס כי קרוז מנסה להשתיק מחאות נגד המדיניות של ממשלת נתניהו.
בציוץ מינואר האחרון על הסכם הפסקת האש בין ישראל לחמאס, אמר דייוויס כי "תידרש דיפלומטיה מיומנת של ממשלות ישראל וארה"ב כדי לתקן את הנזק העצום שנגרם מהתמיכה הגורפת של הממשל האמריקני היוצא במלחמת נתניהו".
הביקורת החריפה מצד דייוויס על מדיניות הממשל האמריקני, במיוחד לאחר מלחמת עזה, עוררה סערה גם בקרב מחוקקים רפובליקנים. בקרב תומכיו של דייוויס נטען כי מדובר במתקפות לא מוצדקות, כאשר טוענים כי עמדותיו נובעות מהמחשבה על האינטרסים האמריקאיים, ולא מתוך מניע אנטי-ישראלי.
דיווח: ארה"ב רמזה למצרים שתשבש את הסיוע הצבאי בשל סירובה לפינוי פלשתינים
"היינו צריכים לתקן את הנזק שנגרם ליהודים": לאחר קיצוץ של 400 מ' דולר - ב"קולומביה" מתיישרים
פרסומת | יכולים על דור ה-Z?
ארה"ב מנהלת שיחות ישירות עם חמאס על שחרור חטופים ומתווה לסיום המלחמה
"אילוצי תקציב": ממשל טראמפ מפסיק לעקוב אחר זיהום האוויר ברחבי העולם
בינתיים, לאור ההתפתחויות האחרונות, הממשל האמריקני יצטרך להיערך לבחירה חדשה לתפקיד חשוב זה, בתקופה שבה מדיניות החוץ האמריקאית במזרח התיכון נמצאת תחת לחצים גוברים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו