העימות בין ממשל טראמפ לכלי התקשורת המרכזיים בארה"ב הגיע אתמול (שישי) לשיא חדש, כאשר מחלקת ההגנה האמריקנית הודיעה כי ארבעה גופי תקשורת גדולים במדינה יאבדו את מקומם במטה הפנטגון. במקומם, יתפסו את המשרדים כלי תקשורת אחרים, שברובם אוהדים יותר לנשיא הטרי.
כלי התקשורת שיאבדו את מקומם הם הניו יורק טיימס, NPR (הרדיו הציבורי בארה"ב), NBC ופוליטיקו. במסמך שכותרתו "תוכנית רוטציה שנתית לכלי התקשורת בפנטגון" נכתב כי המטרה של המהלך היא "להרחיב את הגישה למרחב המוגבל לכלי תקשורת שלא נהנו מהזכות". מי שיזכו כעת במשרדים הנחשקים הם הניו יורק פוסט, רשת הטלוויזיה OAN, ברייטבארט ו-HuffPost. האחרון, בניגוד ליתר, נתפס ככלי תקשורת ליברלי ופרוגרסיבי.
מרשת NBC נמסר בתגובה כי הם "מאוכזבים מההחלטה", אך הוסיפו כי "למרות המכשול המשמעותי שההחלטה מציבה הם ימשיכו לדווח באותה האמינות וההקפדה של הרשת".
הראיון שהוביל לתביעה של 10 מיליארד דולר
בחזית אחרת, רשת CBS הסכימה להעביר לרשות התקשורת הפדרלית תמלול של ראיון עם קמלה האריס ששודר בתוכנית "60 דקות". הראיון, ששודר בישורת האחרונה של הקמפיין בחודש אוקטובר האחרון, הוביל לתביעה של טראמפ נגד הרשת בשווי 10 מיליארד דולר.
מה שהעלה את חמתו של הנשיא היה העובדה שבפרומו ובתוכנית עצמה שודרו שתי תשובות של האריס לשאלה שנשאלה האריס בנוגע למלחמה בעזה. טראמפ טען שמדובר היה בהטעיה מכוונת – בעוד הרשת הסבירה שמדובר בשתי תשובות שנתנה המועמדת הדמוקרטית לאותה השאלה, כשאחת לא שולבה בגרסה הסופית מפאת קוצר זמן.
🚨BREAKING: CBS is in talks about settling President Trump's $10B lawsuit over election interference after editing Kamala Harris's 60 minutes interview.
— Benny Johnson (@bennyjohnson) January 31, 2025
He just keeps winning 🤣
pic.twitter.com/ShjcBXMs8I
בהודעה רשמית מסרה הרשת כי "ביום רביעי בלילה התקבל מכתב בירור מרשות התקשורת הפדרלית המבקש את התמליל המלא והלא ערוך ואת צילומי המצלמות מהראיון. אנו פועלים לציית לבקשה כנדרש בחוק".
יו"ר הרשות הפדרלית לתקשורת ברנדן קאר, שמונה בתקופת טראמפ, החליט להפעיל את תקנת "עיוות החדשות" של הסוכנות - מדיניות נדירה שכמעט ולא נאכפת, ונועדה להטיל סנקציות על תחנות שהוכח כי "עיוותו במכוון דיווח חדשותי". עם זאת, הסוכנות מדגישה בהנחיותיה כי סמכותה בנושא מצומצמת, וכי החוק אוסר עליה לעסוק בצנזורה או לפגוע בזכויות התיקון הראשון לחוקה המגן על חופש העיתונות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו