מורה עם חולצת ״פלשתין חופשית״: להורים מקליפורניה נמאס

הורים יהודים-אמריקנים תובעים את מערכת החינוך המקומית בשל התעלמות שיטתית מהטרדות אנטישמיות מצד תלמידים ומורים • לפי התביעה: גורמים רשמיים ומורים בבתי הספר לא רק שהפיצו חומרים אנטישמיים, אלא גם נתנו יד חופשית לבדיחות ועלבונות אנטי-יהודיים

פרו פלשתינים ברחבי ארה"ב. צילום: AFP

תלונות חמורות על אירועים אנטישמיים חוזרים ונשנים הובילו קבוצת משפחות יהודיות בקליפורניה להגיש תביעה נגד מערכת החינוך המקומית בעיר רדווד.

על פי התביעה, המערכת נכשלה באופן שיטתי בהגנה על תלמידים יהודים מפני מה שהם מכנים אנטישמיות "משתוללת", המתבטאת באפליה והטרדות הן מצד תלמידים והן מצד מורים. "האנטישמיות בעלייה ובאופן מטריד הופכת למקובלת חברתית", אמר סם קסלה, אחד ההורים שהגיש את התביעה, בראיון לרשת "פוקס ניוז".

ישראל היום חדשות

קסלה, שבתו לומדת באחד מבתי הספר התיכוניים בעיר, חשף סדרה של אירועים מדאיגים שהתרחשו במהלך השנה האחרונה. במקרה אחד שתועד בתביעה, המורה של בתו לבד בכיתה בגדים עם הכיתוב "פלשתין חופשית" והעביר לתלמידים מבחן על אוצר מילים שכלל הגדרות בעייתיות. ״התלמידים התבקשו להגדיר את 'פלשתין' כמדינה שהוכרה רשמית על ידי האו"ם ב-1947", סיפר קסלה. "באותו מבחן הוגדר גם 'חמאס' כ'מפלגה פוליטית הממשיכה במאבק נגד ישראל'". כאשר בתו של קסלה העזה לערער על התוכן, התגובה הייתה קשה: "המורה השפיל אותה ועשה חיקוי שלה מול כל הכיתה", הוא מספר בזעזוע.

הפגנה פרו פלשתינית בארה"ב, צילום: איי.אף.פי

האירועים האנטישמיים, על פי התביעה שפרטיה פורסמו ב״פוקס״, החלו להתגבר לאחר מתקפת הטרור של חמאס ב-7 באוקטובר 2023, בה נרצחו למעלה מ-1,200 ישראלים. מאז, טוענים ההורים, הפכה האווירה בבתי הספר עוינת מאוד כלפי תלמידים יהודים.

מקרה מטריד במיוחד התרחש בתיכון וודסייד, כאשר צלב קרס נחרט על המדרכה בשטח בית הספר. התגובה הרשמית של הנהלת בית הספר הייתה מקוממת - במקום לטפל באירוע כביטוי לאנטישמיות, הם הותירו את צלב הקרס בטענה שמדובר ב"סמל רוחני מהבודהיזם היפני".

עוד לפי התביעה: גורמים רשמיים ומורים בבתי הספר לא רק שהפיצו חומרים אנטישמיים, אלא גם נתנו יד חופשית לבדיחות ועלבונות אנטי-יהודיים. במקום להגן על התלמידים היהודים, אנשי צוות בבתי הספר יעצו להם להסתיר את זהותם הדתית כדי להימנע מהטרדות. "ההנהלה פשוט התגוננה במהלך השנה האחרונה", מתריע קסלה. "ללא קשר לתהליכים הפורמליים שלהם, הם לא נקפו אצבע. האחריות הראשונה שלהם היא לא להגן על עצמם או על המורים, אלא להגן על הילדים".

מפגינים פרו-פלשתינים בניו יורק, צילום: איי.אף.פי

המצב בעיר רדווד משקף מגמה מדאיגה ברחבי ארצות הברית. דו"ח שפורסם לאחרונה על ידי ארגון StopAntisemitism חשף כי 72% מהסטודנטים היהודים בארה"ב מדווחים כי הם חשים "לא רצויים" בקמפוסים שלהם, כאשר יותר ממחציתם היו קורבנות לאירועים אנטישמיים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר