משפחות נרצחים אמריקנים ב-7 באוקטובר תובעות את איראן

46 אזרחים אמריקנים, כולל ילדים, נהרגו במתקפת חמאס • התביעה כוללת גם חיילי צה"ל עם אזרחות אמריקנית שנהרגו בקרבות בעזה או בחזית הצפונית • בין הראיות במוקד: מסמכים מקוריים המתייחסים לפגישת תכנון חשאית של מנהיגי חמאס הפוליטיים והצבאיים בדצמבר 2022 ודרישת סינוואר לתקציב מאיראן ל"פרויקט הגדול"

משפחתו של הרש גולדברג-פולין ז"ל מלווים את בנם למנוחות. צילום: אי.אף.פי

משפחות של קורבנות אמריקנים ממתקפת הטרור שביצע חמאס ב-7 באוקטובר ואלה שנפלו בלחימה בעזה הגישו תביעה נגד איראן שבה הן מאשימות אותה בתמיכה בטבח היהודים הקטלני ביותר מאז השואה. כך דווח בעיתון "ניו יורק טיימס".

התביעה, שהוגשה לבית המשפט המחוזי בוושינגטון, מפרטת את מימון חמאס על ידי איראן ואת תמיכת טהרן בארגוני טרור אחרים השואפים להשמיד את ישראל. התביעה מסתמכת, לפחות בחלקה, על מסמכי חמאס שנתפסו בעזה ופורסמו בתקשורת.

מנהיג איראן עלי חמינאי, צילום: אי.פי.אי

עורכי הדין של התובעים בתיק השיגו גם מסמכים מקוריים המתייחסים לפגישת תכנון חשאית של מנהיגי חמאס הפוליטיים והצבאיים בדצמבר 2022.

במהלך הפגישה, יחיא סינוואר, אז מנהיג הארגון בעזה, ביקש 7 מיליון דולר נוספים בחודש ממשמרות המהפכה האיראניים למימון המתקפה ב-7 באוקטובר, שכונתה "הפרויקט הגדול".

לפי הדיווח ב"ניו יורק טיימס" התביעה מזכירה גם את תפקיד משמרות המהפכה בתיאום בין חמאס לחיזבאללה בהכנות למתקפה. הקבוצות המוזכרות בתביעה - חמאס, חיזבאללה, הג'יהאד האיסלאמי הפלסטיני והחזית העממית לשחרור פלסטין - כולן הוגדרו כארגוני טרור זרים על ידי ארצות הברית.

בני משפחות חטופים אמריקנים בבית הלבן, צילום: אי.אפ.פי

ארבעים ושישה אמריקנים, כולל ילדים, נהרגו ב-7 באוקטובר. חמאס גם לקח כ-250 בני אדם כבני ערובה, מתוכם 12 אמריקנים. שבעה אמריקנים נותרו בעזה אך שלושה הוכרזו כמתים. התביעה כוללת גם אמריקנים שנהרגו בקרבות בעזה או בחזית הצפונית בישראל. יותר מ-30 אזרחים אמריקנים-ישראלים נהרגו בעת שירותם בצה"ל.

אחד מהם היה משה לייטר, 39, מילואימניק ביחידת עילית של חיל הים. אביו, ד״ר יחיאל לייטר, צפוי להתמנות לשגריר ישראל בארצות הברית בשנה הבאה.

בין הקורבנות האמריקנים הייתה גם דניאל וולדמן, 24, שנולדה בפאלו אלטו, קליפורניה. היא וחברה היו בין לפחות 360 בני אדם שנרצחו במסיבת הנובה ב-7 באוקטובר 2023. היא ככל הנראה נלכדה במארב במכוניתה, שהייתה מחוררת בכדורים ומוכתמת בדם.

לפי "ניו יורק טיימס" התביעה מבקשת פיצויים על פי חוק החסינויות של מדינות זרות והחוק למניעת טרור. התביעה הוגשה על ידי קבוצת עורכי דין בולטים, כולל גארי מ. אוזן, שייצג בעבר קורבנות שנפגעו מידי הנאצים, ולי וולוסקי.

במהלך השנים, קורבנות טרור תבעו את איראן שוב ושוב בבתי משפט אמריקנים. איראן מעולם לא מתייצבת להגן על עצמה, והתובעים לעתים קרובות זוכים בפסקי דין בהיעדר הגנה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר