הקהל בארנה של ווסט פאלם ביץ׳ היה מאופק יחסית לאורך ליל הבחירות, למרות המספרים המבטיחים. אולי כי הם למודי אכזבה משנת 2020, אולי משום שזה כבר נצחונו השני של טראמפ - מאות תומכיו התלהבו אך לא נדהמו כמו ב-2016. אחרי הכל, הם הראשונים להאמין שטראמפ מסוגל לעשות את הבלתי יאמן - והוא אכן עמד בציפיותיהם.
זהו הנשיא השני שמכהן בשתי קדנציות שאינן צמודות מאז סוף המאה ה-19. הקודם שעשה את זה, וכאמור, היחיד לפני טראמפ, היה גרובר קליבלנד, נשיאה ה-22 וה-24 של ארצות הברית.
מבחינות רבות, ומסיבות רבות, נצחונו השני של דונלד טראמפ דרמטי יותר מהראשון.
טראמפ בלי ספק ישנה את העולם: הוא יחתור לסיום מהיר של המלחמה באוקראינה. האיש שכתב את ״אומנות העסקה״, יחתור לכזו בין זלנסקי לפוטין. הוא לא יתן לאיש משניהם את כל מבוקשם, אבל גם לא יסכים שימשיכו להתכתש ללא תכלית.
גם למלחמה שלנו הוא כמובן יגיע. ההגבלות שביידן הטיל על ישראל יוסרו, וישראל תקבל את כל מה שהיא צריכה. מצד שני, טראמפ ידרוש מנתניהו לקצוב את המלחמה בזמן.
עוד קודם לגלי השוק מסביב לעולם, ההתגברות של טראמפ על יריביו הרבים בתוך ארה״ב - כולל שבעה תיקים משפטיים תלויים ועומדים, אישים רבים במפלגה הרפובליקנית שבשמה התמודד וכמובן כל הממסד הדמוקרטי כולל התקשורת המרכזית - מלמדים שאמריקה השתנתה לבלי שוב.
תנועת MAGA, או ה"טראמפיזם", אינן תופעות חולפות - אלא כאן כדי להישאר.
טראמפ מדבר על קואליציה חדשה שהקים. היא לא בהכרח מייצגת את המפלגה הרפובליקנית, אלא את הגורמים האנטי ממסדיים הרבים באמריקה. לא במקרה הוא לא הזכיר את המילה "רפובליקנים" בנאומו.
החבירה של רוברט קנדי הבן (RFK) - בן המשפחה הדמוקרטית המוכרת ביותר באמריקה - אל טראמפ, בדיוק על הרקע הזה של התנגדות לממסד, היא שיקוף רב עוצמה של הפנים החדשות של הפוליטיקה האמריקנית.
הרפובליקנים השיגו רוב גם בסנאט. אבל שוב, לא מדובר בדיוק ברפובליקנים - אלא באלה מהם שיישרו קו עם טראמפ. מי שסטה מהתלם, עזב זה מכבר.
מעבר לכל דבר אחר, ובפרט שהוא מגיע הפעם לבית הלבן עם ניסיון, טראמפ ינסה לשנות את השיטה כך שתחולל מן היסוד תהליכים שייטיבו עם האזרחים האמריקנים ועם ארצות הברית של אמריקה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו