הבחירות לנשיאות ארה"ב 2024: הדו"ח של מייקרוסופט שהורכב מחומרים גלויים ומנתונים פנימיים, מספק דוגמאות ברורות למה שתיארו בכירים במודיעין האמריקני כקמפיין סמוי מתמשך של איראן, שמטרתו לערער את מועמדותו של טראמפ ולהגביר את המחלוקות החברתיות בארה"ב.
האקרים איראנים מנסים להשפיע ולעקוב אחר הבחירות בארצות הברית, כך עולה ממחקר שפרסמה מיקרוסופט ביום חמישי. הקמפיין כולל יצירת אתרי חדשות מזויפים המכוונים הן לבוחרים ליברלים והן לשמרנים, וכן ניסיונות לפרוץ לקמפיין נשיאותי שלא זוהה בשמו.
חוקרי מיקרוסופט חשפו אתרים מזויפים שלכאורה נוצרו על ידי גורמים איראנים, כאשר אחד מהם התייחס לנשיא לשעבר דונלד טראמפ כ"פיל ממותק באופיאטים בחנות החרסינה של MAGA". אתר חדשות מזויף נוסף, המתחזה ל"מקור מהימן לחדשות שמרניות" בסוואנה, ג'ורג'יה, ומתמקד בנושאים הקשורים ללהט"ב ולשינוי מגדרי.
בעוד שהאתרים הללו לא צברו תאוצה רבה ברשתות החברתיות, מיקרוסופט מזהירה שהשפעתן עלולה לגדול ככל שיתקרבו הבחירות. הדו"ח, שהורכב מחומרים גלויים ומנתונים פנימיים של מיקרוסופט, מספק דוגמאות ברורות למה שתיארו בכירים במודיעין האמריקני בחודש שעבר כקמפיין סמוי מתמשך של איראן, שמטרתו לערער את מועמדותו של טראמפ ולהגביר את המחלוקות החברתיות בארה"ב.
קלינט ווטס, מנהל כללי של מרכז ניתוח האיומים של מיקרוסופט, אמר בפוסט: "האיראנים הניחו את היסודות להשפעה על נושאי בחירות עכשוויים והחלו להפעיל אותם במאמץ לעורר מחלוקות או להשפיע על הבוחרים – במיוחד במדינות מתנדנדות".
הדו"ח חשף גם כי קבוצת האקרים המקושרת למשמרות המהפכה של איראן שניסתה לפרוץ לחשבון דואר אלקטרוני של בכיר בקמפיין נשיאותי אמריקני בחודש יוני. מיקרוסופט ציינה כי הודיעה לקמפיין על ניסיון הפריצה, אך סירבה לציין איזה קמפיין היה היעד למתקפה.
גורם רשמי מקמפיין הבחירות של סגנית הנשיא קמלה האריס אמרה ל-CNN כי "מיקרוסופט לא הודיעה לנו על שום ניסיון לפגוע בחשבונות שלנו". ה-CNN פנו גם לקמפיין של טראמפ לקבלת תגובה.
הדו"ח של מיקרוסופט הדגיש גם פעילויות של גורמים רוסיים וסיניים. גורמים רוסים ניסו לכאורה "ליצור כותרות מזויפות" מאז חודש אפריל, כולל טענות שווא על מעורבות ה-CIA באוקראינה והאזנות סתר של ה-FBI למגורי טראמפ.
בכירים אמריקנים נערכים לניסיונות של שירותי מודיעין זרים להשפיע או לערער את האמון בבחירות 2024 בארה"ב. משרד המודיעין הלאומי האמריקני העריך לאחרונה כי רוסיה היא "האיום המרכזי לבחירות בארה"ב", בעוד שסין "כנראה לא מתכננת להשפיע על התוצאה - אך עשויה לפגוע במועמדים בבחירות מקומיות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו