פנס: "טראמפ שם את חיי משפחתי בסכנה"

סגן הנשיא לשעבר תקף את הבוס הקודם שלו במהלך ארוחת ערב עם עיתונאים ופוליטיקאים • "ההיסטוריה תראה בטראמפ אחראי לאירועי הקפיטול", אמר פנס

סגן הנשיא האמריקני לשעבר מייק פנס // צילום: אי.פי.איי

סגן נשיא ארצות הברית לשעבר, מייק פנס, תקף היום (ראשון) את הנשיא לשעבר דונלד טראמפ וטען כי הוא שם את חיי משפחתו בסכנה ו"שגה לגמרי" בהתנהלותו.

את הביקורת חסרת התקדים בחר סגן הנשיא לחשוף דווקא בארוחת הערב השנתית של מועדון גרידירון בו משתתפים פוליטיקאים ואנשי תקשורת והאווירה בו לרוב היתולית וחברית. "הנשיא טראמפ שגה לגמרי. לא הייתה לי שום זכות להפוך את תוצאות הבחירות. המילים הפזיזות שלו סיכנו את משפחתי ואת כל מי שהיה בקפיטול באותו יום. אני יודע שההיסטוריה תראה בו אחראי לאירועים", אמר פנס בפתח דבריו, בהתייחסות לאירועי הקפיטל במהלכם הסתער המון שתומכי טראמפ על בניין הקונגרס האמריקני.

צילום: אי.אף.פי // המהומות בגבעת הקפיטול ,


"אל תטעו לגבי הפרטים, מה שקרה באותו יום היה בושה וחרפה. ומדובר בלעג להגינות לנסות ולתאר את המתרחש בצורה אחרת", אמר פנס, שמיעט לבקר את הנישא תחתיו כיהן כסגן נשיא. פנס עצמו הפך גם הוא יעד להמון המוסת במהלך אירועי הקפיטול כשהפורצים למתחם קראו "תלות את מייק פנס".

יתר נאומו של פנס נישא בנימה מבודחת יותר והוא לעג לנשיא לשעבר כשאמר: "האגו של הנשיא היה כל כך שברירי שהוא ביקש ממני במהלך ארוחת צהריים לשיר את השיר 'הרוח מתחת לכנפיי' משום שיש שם שורה שאומרת 'האם אי פעם ידעת שאתה הגיבור שלי?".

פנס לעג גם להסתבכות ושל טראמפ בפרשת המסמכים המסווגים שנמצאו בבעלות וואמר: "קראתי שחלק מהמסמכים המסווגים שנמצאו במאר א-לאגו למעשה נתקעו בתנ"ך של הנשיא, מה שמוכיח מעל כל ספק שלא היה לו שום מושג איפה הם נמצאים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר