בעלים חדשים, מדיניות חדשה: אילון מאסק, שרכש את טוויטר לאחרונה, החליט להחזיר לפעילות את חשבונו של דולנד טראמפ. לפני כשנתיים חשבונו של הנשיא האמריקני לשעבר הושבת לצמיתות.
עם זאת, טראמפ לא התלהב לחזור לרשת החברתית אשר הותירה אותו בחוץ. "אני לא רואה שום סיבה לחזור", הבהיר הנשיא האמריקני לשעבר.
מאסק ערך סקר שבו שאל האם להחזיר את חשבונו של טראמפ לפעילות. הסקר זכה ל-15 מיליון מצביעים אשר קבעו ברוב של 52 אחוזים מול 48 אחוזים כי יש להחזיר את הנשיא לשעבר לטוויטר.
The people have spoken.
Trump will be reinstated.
Vox Populi, Vox Dei. https://t.co/jmkhFuyfkv
— Elon Musk (@elonmusk) November 20, 2022
"העם אמר את דברו, טראמפ יחזור לטוויטר", כתב מאסק בסיום הסקר והוסיף התבטאות בלטינית שפירושה "קול העם, קול השם".
כזכור, חשבונו של טראמפ הושבת "לצמיתות" ב-8 בינואר 2021 לאחר ההפסד בבחירות לג'ו ביידן, בעקבות מה שהוגדר "חריגה בחוקי החברה" ו-"בשל הסיכון להסתה נוספת לאלימות", נכתב אז בהצהרה רשמית של החברה.
"תפסיק להשמיץ אותי"
חזרתו של הנשיא לשעבר לטוויטר הפכה "לחגיגה" ברשת עם אלפי משתמשים שהגיבו לאירוע, וביניהם כאלו שגם ביקרו את ההחלטה, כמו ג'ונתן גרינבלט, יו"ר הליגה נגד השמצה (ADL) ארגון יהודי המגן מפני אנטישמיות.
גרינבלט כתב: "ההחלטה להחזיר את טראמפ בעקבות סקר קצר מראה כי הוא לא רציני בכוונותיו לשמור על הפלטפורמה משנאה, הטרדות ודיסאינפורמציה".
For @elonmusk to allow Donald Trump back on Twitter, ostensibly after a brief poll, shows he is not remotely serious about safeguarding the platform from hate, harassment and misinformation. https://t.co/Rf0NjAubpI
— Jonathan Greenblatt (@JGreenblattADL) November 20, 2022
מאסק כמנהגו, לא נותר חייב והחזיר לו: "תפסיק להשמיץ אותי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו