Loading...

בית החולים במריופול מופצץ

חשש לחיי הילדים בבית החולים במריופול שהופצץ; צילומי לוויין חושפים הרס שיטתי של העיר

היום ה-14 למלחמה • נשיא אוקראינה זלנסקי ביקש לנאום בפני מליאת הכנסת • בכיר במערכת הביטחון האוקראינית טוען כי מספר הילדים שנהרגו מאז הפלישה הרוסית עומד על 67 • סגן ראש ממשלת אוקראינה הודיע כי הצבא הרוסי הסכים לחדול מהירי לערים שמהן מתבצע פינוי • שרת הפנים שקד נפגשה עם שגריר אוקראינה

היום ה-14 למלחמה: בית חולים לילדים בעיר מריופול הופצץ על ידי הצבא הרוסי, ועל פי הודעת הנשיא זלנסקי ועדויות מקומיות, ילדים נפגעו במתקפה. כ-5,000 בני אדם פונו מהעיר סומי, בעוד הפגזות קשות בחרקיב הרגו 27 אזרחים. במקביל, שר החוץ הרוסי לברוב צפוי להגיע היום לעיר אנטליה שבטורקיה לשיחות עם מקבילו האוקראיני, שר החוץ דמיטרי קולבה.

ענקיות המזון והנפט ממשיכות להטיל סנקציות על רוסיה, בהן מקדונלד'ס וקוקה קולה. בתוך כך, רוסיה הזהירה את המערב בהטלת סנקציות נוקשות, לאחר שארה"ב הודיעה כי תחרים את הנפט והגז הרוסי. הנשיא זלנסקי העלה סרטון לטלגרם בו בירך על ההחלטה.

צילום לוויין של הרס מבני מגורים בעיר מריופול, צילום: רויטרס
 
 
חיילי אוקראינה עם משגרי RPG, צילום: רויטרס

עדכונים מהיום ה-13 ללחימה >>> 

המלחמה באוקראינה - דקה אחר דקה

05:10: בית הנבחרים של ארצות הברית אישר סיוע של 13.6 מיליארד דולר לאוקראינה, לאחר שההצבעה אושרה מוקדם יותר בסנאט.

02:48: מזכיר ההגנה האמריקני לויד אוסטין שוחח עם שר ההגנה האוקראיני אולקסי רזניקוב על המשך מתן הסיוע הביטחוני לצבא אוקראינה, כך נמסר מהפנטגון. 

02:31: הנשיא ביידן צפוי לשוחח עם הנשיא הטורקי ארדואן על המצב בין אוקראינה ורוסיה וההתפתחויות האחרונות בנושא, כך נמסר מהבית הלבן. 

00:29: הבית הלבן דוחה את הטענות הרוסיות בדבר מעורבות של ארצות הברית במעבדות נשק ביולוגי ופיתוח של נשק כימי באוקראינה. "רוסיה עשויה להשתמש בנשק ביולוגי או כימי באוקראינה, והיא מכינה את הקרקע לכך באמצעות טענות שקריות", כך אמרה דוברת הבית הלבן ג'ן סאקי בסדרת ציוצים בטוויטר. 

23:35: צבא רוסיה ביצע תקיפה אווירית בעיר האוקראינית ז'יטומיר, כך טען הערב ראש העיר בהודעות שפרסם בעמוד הפייסבוק שלו. זאת לאחר שאתמול הרסו הרוסים בניין מגורים ומפעל טקסטיל. לדבריו, בניין מגורים נוסף נפגע בהפצצה שהתרחשה הערב, שגרמה לאישה קשישה להיפצע באורח קל.

23:26: לפי דיווח בסוכנות הידיעות האוקראינית "אינטרפקס", כ-48 אלף אוקראינים פונו עד כה ב"מסדרונות" ההומניטריים.

22:20: הנשיא האוקראיני וולדימיר זלנסקי פנה ללשכת יו"ר הכנסת ח"כ מיקי לוי בבקשה לנאום בפני מליאת הכנסת, אך סורב ככל הנראה מכיוון שהיום מתקיים היום האחרון של מושב הכנסת, מה שיקשה מאוד על הכינוס שלה.

בתגובה להצעה, ח"כ אלי אבידר (ישראל ביתנו) דרש מלוי לאפשר לזלנסקי לקיים את הנאום, כפי שעשיתי השבוע בפני הפרלמנט הבריטי.

22:02: הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית אמרה כי היא איבדה את תמסורת המידע מרחוקה ממערכות הגנה שלה בתחנת הכוח הגרעינית זפוריז'יה, דבר שעורר דאגה בקרב ראשי הארגון. עוד נמסר מהארגון כי הסיבה להיעלמות המידע אינה ידועה, אך כי הוא ממשיך לקבל מידע מכורים אחרים באוקראינה.

"לא ידוע מה מצבן של מערכות הניטור שהספיקו לפעול בזפוריז'יה", נמסר מסבא"א, שהודיע גם כי מפעיל תחנת הכוח אמר לה כי שניים מארבעת קווי הכוח הפועלים במקום נפגמו – אך התחנה תוכל להמשיך לפעול כרגיל גם עם קו כוח אחד.

22:08: בסוכנות הידיעות "רויטרס" דווח כי ממשלת אוקראינה מכינה אפשרות שבה היא תעבירה את המידע שבשרתיה למדינה אחרת. על פי הדיווח, גורם בכיר אמר כי זו "אפשרות ב' או ג' בלבד".

21:40: בכיר בוותיקן אמר כי הדיווחים מאוקראינה על הפצצת בתי חולים הם "מדאיגים ביותר" וקרא למימושה של הפסקת אש מידית. 

21:00: מזכיר ההגנה הבריטי בן וולס אמר לסכונו תהידיעו רויטרס כי ארצו תעביר טילים נגד מטוסים לידי צבא אוקראינה, זאת בשל ההפצצות הרוסיות על אזורי מגורים במדינה. 

20:30: רשת החדשות האמריקנית CNN חשפה סדרה של צילומי לויין שמראים הרס שיטתי בהפצצות של בתי מגורים,  מרכולים, קניונים ובתי ספר בעיר מריופול במזרח אוקראינה על ידי צבא רוסיה. 

20:00: האיחוד האירופי הכניס לרשימה השחורה את מנכ"ל חברת התעופה הרוסית אירופלוט ושורה שלאוליגרכים נוספים. 

19:50: בכיר במערכת הביטחון האוקראינית אמר לסוכנות הידיעות רויטרס כי 67 ילדים נהרגו בלחימה בארצו מאז החלה הפלישה הרוסית לפני כשבועיים.

הרס וחורבן שנגרמו בעיר האוקראינית מריופול לאחר תקיפת הצבא הרוסי, היום, צילום: רויטרס

19:30: אוקראינה ביקשה מקזחסטן וטורקיה להפסיק את השימוש במערכת התשלומים הרוסית "מיר", בכדי למנוע מעקף של הסנקציות המערביות על מוסקבה. 

19:05: משרד הביטחון הרוסי האשים את אוקראינה בהפגזת כבל החשמל לקירור הכורים המושבתים בצ'רנוביל. 

18:45: האיחוד האירופי החליט להקפיא את כל המגעים עם הבנק המרכזי של בלארוס, זאת בעקבות הסיוע שהיא מגישה לפלישה הרוסית לאוקראינה 

18:30:
גורמים במערכת הביטחון האמרקנית העריכו כי הסיבה לפגיעה הקשה באזרחים באוקראינה היא שימוש בפצצות לא מונחות בהפצצה אווירית. 

18:15: ראש עיריית מריופול הודיע כי יותר מ-1,500 מתושבי עירו נהרגו בהפצצות הרוסיות מאז פרוץ הפלישה הרוסית לאוקראינה. 

17:05: מפלגת השלטון ברוסיה הודיעה כי העבירה בפרלמנט את השלב הראשון בחקיקה שתאפשר הלאמת רכוש חברות שיעזבו את המדינה. 

17:00: הרשויות בעיר מריופול הודיעו כי בית החולים לילדים בעיר נהרס לגמר בהפצצה רוסית. "כוחות הכיבוש הרוסיים הטילו כמה פצצות על בית החולים לילדים. הנזק במקום אדיר", נכתב בהודעה אך לא צויין אם היו נפגעים במתקפה. 

15:55: "גרמניה בוודאי לא תשלח מטוסי קרב לאוקראינה", אמר הקנצלר אולף שולץ, במסיבת עיתונאים עם ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו.

"סיפקנו כל מיני חומרי הגנה ושלחנו נשק שסיפרנו לכם עליהם, אבל זה גם נכון שאנחנו צריכים לשקול היטב מה אנחנו עושים באופן קונקרטי, ובהחלט מטוסי קרב אינם חלק מזה", אמר שולץ.

קנצלר גרמניה אולף שולץ, צילום: אי.פי

15:45: בריטניה תשלח לאוקראינה כלי נשק נוספים נגד טנקים, הודיע שר ההגנה הבריטי בן וואלאס.

16:15: שרת הפנים איילת שקד נפגשה עם שגריר אוקראינה בישראל, יבגן קורינצ'וק וסכימה איתו על המשך מגעים בין הממשלות. 

15:35: פינוי מתוכנן של אזרחים מהעיירה איזיום שבמזרח חרקיב נעצר על ידי הפגזה רוסית, הודיע מושל האזור אולה סינהובוב. "אוטובוסים עדיין ממתינים בכניסה לאיזיום", אמר, והוסיף כי משא ומתן עם הרוסים מתנהל בתמיכת הצלב האדום.

15:15: שר החוץ האוקראיני קולבה: "רוסיה חייבת להפסיק את האש בצ'רנוביל ולאפשר תיקון של אספקת החשמל, אחרת עלולה לדלוף קרינה. לגנרטורים הרזרביים יש קיבולת של 48 שעות".

15:00: בריטניה בוחנת את האפשרות לתרום טילי נ"מ מתוצרת Thales TCFP.PA לאוקראינה. כך הודיע שר ההגנה בן וואלאס. 

14:30: גורם בכיר בשגרירות ארה"ב: "עומדים בסולידריות לצד אוקראינה. מצפים מבעלות בריתנו ושותפנו לתמוך בסנקציות, אנו מאוחדים בלעצור את רוסיה ולתמוך באוקראינה".

לשאלת "ישראל היום" האם פוטין עלול להצדיק את משלוחי הנשק של המערב לקייב כאקט מלחמתי ענה: "אין לפוטין טיעון כזה. הוא התוקף".

14:20: "שיירה של מפונים יצאה מהעיר אנרהודר דרך 'מסדרון הומניטרי', לאחר שסוכמה הפסקת אש זמנית עם הכוחות הרוסיים", אמר ראש העיר בהצהרה ברשתות החברתיות.

תחנת מטרו תת קרקעית בקייב, צילום: אי.אף.פי

14:00: מושל חרקיב הודיע כי הפינוי מהעיר אינו אפשרי עקב הפגזות של הצבא הרוסי.

13:55: משרד החוץ הרוסי: הדיון בבית המשפט בהאג הוא אבסורדי. לדבריה של הדוברת מריה זכרובה, ראיות לתוכנית לכאורה נחשפה על ידי רוסיה במהלך מה שהיא מכנה "המבצע הצבאי המיוחד" באוקראינה, שכוחותיה פלשו ב-24 בפברואר.

13:45: חברת הגרעין בתחנת הכח צ'רנוביל מזהירה מפני סכנת קרינה, לאחר הפסקת חשמל במפעל הכבוש. "העבודה לתיקון החיבור והשבת החשמל למפעל, שנכבש על ידי חיילים רוסים, לא התאפשרה מכיוון שמתחולל קרבות", נמסר.

כמו כן, הרשויות הודיעו בשלב זה אין דרך לעקוב אחרי רמת הקרינה באתר. מה שחמור עוד יותר שהוא שגנרטורים שאמורים לספק חשמל במצבים כאלו יוכלו לעשות זאת רק למשך 48 השעות הבאות, ולאחר מכן, כבר לא תהיה דרך לקרר את הדלק הגרעיני  בכורים.

חיילים אוקראינים בצ'רנוביל, צילום: אי.פי

13:05: מספר גדל והולך של חברות בינלאומיות, כולל אפל, דיסני ופורד, עוצרות את הפעילות ברוסיה. גם הייניקן תפסיק לייצר ולמכור בירה ברוסיה. ענקית המשקאות, שמוכרת ליותר מ-190 מדינות הודיעה היום כי היא "תנקוט בצעדים מיידיים, כדי לעצור את זרימת הכספים, התמלוגים והדיבידנדים".

אפל, צילום: רויטרס

12:50: הקרמלין: ארה"ב הכריזה מלחמה כלכלית על רוסיה, אנו רואים "סערה" בשוק האנרגיה.

12:15: חבר הפרלמנט האוקראיני אמר ל-BBC כי בעיר מריופול הנצורה נותרו להם רק שלושה ימים של אספקת מזון זמינה לפני שהרעב יתחיל.

12:00: "מטרותיה של מוסקבה אינן כוללות הפלה של הממשלה בקייב והיא מקווה להשיג התקדמות משמעותית יותר בסבב השיחות הבא עם אוקראינה", כך אמרה דוברת משרד החוץ הרוסי בתדרוך לתקשורת.

11:40: נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי אמר הבוקר (רביעי) כי שוחח עם ראש ממשלת קנדה, ג'סטין טרודו, על שיתוף הפעולה הביטחוני בין שתי המדינות ו"כיצד להגביר את לחץ הסנקציות על רוסיה. הוסכם על צעדים דיפלומטיים נוספים. קנדה עומדת לצד אוקראינה. אנו מרגישים זאת כל יום," הוא צייץ.

11:30: שר התחבורה של בריטניה, גרנט שאפס, הכחיש כי בריטניה מפגרת אחרי מדינות אחרות באירופה בכל הנוגע לקליטת פליטים אוקראינים. שאפס אמר לתוכנית Today של ה-BBC כי עד כה הגיעו לבריטניה כ-760 פליטים, בפיגור מאחורי המדינות השכנות, כולל אירלנד, שקיבלה למעלה מ-2,000 אנשים מאז תחילת המשבר.

שר התחבורה הבריטי, גרנט שאפס, צילום: אי.אף.פי

11:05: שרת החוץ של בריטניה ליז טרוס הכריזה על סנקציות תעופה חדשות של בריטניה נגד רוסיה. הסנקציות החדשות מעניקות סמכויות לרשויות בבריטניה לעצור כל מטוס רוסי שנוחת במדינה ואף ייחשב כעבירה פלילית.

10:30: הניו יורק טיימס הוציא את כל כתביו מרוסיה, ומציין את הפעם הראשונה מזה יותר ממאה שנה שבה לעיתון לא יהיו כתבים בשטח שם.

"יום עצוב מאוד להיסטוריה של הניו יורק טיימס במוסקבה. יש לנו כתבים שם ברציפות מאז 1921, עם הפרעה אחת או שתיים קצרות. לא סטלין, לא המלחמה הקרה, שום דבר לא הוציא אותנו החוצה", צייץ בטוויטר ניל מקפארקהאר, ראש לשכת NYT מוסקבה לשעבר.

10:10: "נראה כי ההגנה האווירית של אוקראינה זכתה להצלחה ניכרת מול מטוסי הקרב המודרניים של רוסיה", אמר משרד ההגנה של בריטניה בעדכון של יום רביעי בבוקר, והוסיף כי זה כנראה מונע מהרוסים "להשיג מידה כלשהי של שליטה באוויר".

המשרד הוסיף כי הלחימה בצפון-מערב קייב נמשכת אך החיילים הרוסים לא עשו "פריצות דרך משמעותיות". במקביל, הכוחות הרוסיים עדיין מפגיזים בכבדות את חרקיב, צ'רניהיב, סומי ומריופול, נכתב בדו"ח.

9:50: סגן ראש ממשלת אוקראינה אמר כי הכוחות המזוינים הסכימו להפסיק את הירי באזורים שבהם מסדרונות הומניטריים נמצאים מ-9 בבוקר עד 21:00 ביום רביעי.

אנשים נושאים אישה פצועה במהלך פינוי העיר אירפין, צילום: אי.אף.פי

9:30: רוסיה הזהירה היום את המערב כי היא עובדת על תגובה רחבה לסנקציות. "תגובתה של רוסיה תהיה מהירה, מתחשבת ורגישה למי שהיא פונה", אמר דמיטרי בירצ'בסקי, מנהל המחלקה לשיתוף פעולה כלכלי במשרד החוץ, בסוכנות הידיעות RIA.

07:36: שר החוץ הרוסי, סרגיי לברוב, נוסע היום לטורקיה שם יקיים שיחות עם מקבילו האוקראיני דמיטרו קולבה.

07:18: המושל האזורי של סומי אומר שהמסדרון ההומניטרי ימשיך לעבוד גם היום.

07:10: נשיא אוקראינה פרסם סרטון בו בירך על החלטתן של ארצות הברית ובריטניה להטיל חרם על ייבוא של נפט וגז מרוסיה.

נזק כבד בסומי, צילום: רויטרס

07:00: כ-5,000 בני אדם התפנו מהעיר סומי שבצפון מזרח אוקראינה, כך דיווח סגן ראש לשכת הנשיאות האוקראינית קיריל טימושנקו.

06:30: פולין הציעה שכל 28 מטוסי המיג-29 שלה יועברו לאוקראינה, אך ארה"ב דחתה את היוזמה.

06:15: קוקה-קולה ופפסיקו הודיעו על השעיית מכירת המשקאות שלהן ברוסיה

ארה"ב סירבה לשלוח מטוסים מפולין לאוקראינה, נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, צילום: אי.פי.אי

06:00: אזרחית רוסית-אמריקנית הואשמה בריגול בארה"ב. על פי מסמכי בית המשפט היא ניהלה ארגונים ש"ניסו להפיץ תעמולה רוסית".

05:00: ארה"ב תשלח שתי סוללות טילים לפולין כ"פריסה הגנתית", זאת כדי להתמודד עם כל איום פוטנציאלי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...