ארגון הבריאות העולמי טען היום (שלישי) כי נרשמה דעיכה, או התייצבות, בשיעור הגדילה בהתפשטות של וריאנט האומיקרון של נגיף הקורונה במדינות רבות.
עם זאת, טענו בארגון הקשור לאומות המאוחדות, קצב ההתפשטות של הנגיף מהיר בהרבה ממה שנראה בגלים הקודמים, וקיים חשש אמיתי למשבר רפואי בכמה מדינות ברחבי העולם.
כמו כן, מנהל ארגון הבריאות העולמי באירופה, האנס קלוג, הזהיר מפני התפרצות חסרת תקדים של מקרי אומיקרון ביבשת, שבמהלכה תידבק יותר ממחצית מאוכלסיית היבשת.
"בקצב הזה, המחלקה לנתוני בריאות, הערכה ותחזיות צופה כי מחצית מאוכלוסיית אירופה תידבק בווריאנט בתוך שישה עד שמונה שבועות", אמר קלוג.
ד"ר אורן קובילר, וירולוג מומחה מאוניברסיטת תל אביב: "ייתכן שההתייצבות שנרשמת בחלק מהמדינות נובעת ממיצוי היכולת לבדוק ולא מירידה אמיתית במספרים, גם אצלנו בקרוב נגיע למקסימום שניתן לזיהוי - זה לא בהכרח מצביע על מצב טוב. החדשות הטובות הן שברוב המקרים, המחוסנים חווים מחלה קלה מאוד, הסיכוי למחלה קשה או לסיבוכים אצל מחוסנים הוא נמוך״.
שיא אשפוזים בארה"ב
התפרצות האומיקרון בארה"ב הביאה, כפי שחששו בארגון הבריאות הלאומי, לגל אשפוזים שלא נראה במדינה מאז החורף של שנת 2021, כשיותר מ-141 אלף אשפוזים של חולי קורונה נרשמו ברחבי המדינה.
שיא האשפוזים של כל הזמנים בארה"ב עומד על 142,246 מאושפזים ביממה, והוא נרשם בחורף של השנה שעברה. בתי החולים במוקדי ההתפרצות סובלים ממחסור חמור בכוח אדם בשל הידבקות גבוהה בקרב הרופאים והאחיות.
במדינת וירג'יניה, המושל ראלף נורת'מן הורה על מצב חירום מוגבל במדינה החל מאתמול, לאחר שמספר המאושפזים במחלקות הקורונה הכפיל את עצמו מאז החודש שעבר. ההכרזה על מצב חירום מאפשרת לבתי החולים להגדיל את מחלקות הקורונה והטיפול הנמרץ, ומשחררת כספי חירום עבור מוסדות הטיפול.
במדינת טקסס גויסו יותר מ-2,700 אנשי צוות רפואי על מנת להתמודד עם זרם החולים העצום, שם יצטרפו ליותר מ-1,300 עובדים שנשכרו בחודשים האחרונים. בקנטאקי גויס המשמר הלאומי לסייע למרכזי הטיפול הקורסים.
התפרצות קשה בקנדה
גם בקנדה נרשם בימים האחרונים גל גדול של הדבקה ותחלואה. הרשויות במדינה הודיעו היום (שלישי) על 422,017 מקרים פעילים של מחלת הקורונה, ומספר המאושפזים היומי קפץ ל-5,259, נתון שיא מאז החורף שעבר.
שיעור החיוביים בבדיקות עלה ל-30 אחוזים, מה שמרמז כי נתוני ההידבקות והתחלואה גבוהים באורח משמעותי מהנתונים הרשמיים שנאספים בעיקר בבדיקות מוסדיות. מדינת קוויבק שבמזרח קנדה היא מוקד ההתפרצות הגדול ביותר כרגע, ובתי החולים שם מתקשים לעמוד בעומס החולים ובשיעור המבודדים הגבוה בקרב הצוותים הרפואיים.
"אנחנו רואים עלייה במספר החולים בבתי החולים, וגם מאבדים עוד ועוד מאנשי הצוות שלנו, שנכנסים לבידוד מדי יום", אומר כריסטיאן דובה, שר הבריאות של מדינת קוויבק. דובה הזהיר כי ארצו עוד לא הגיע לשיא נתוני ההדבקה בגל הנוכחי.
המרכז למניעת מחלות מידבקות בארה"ב הכניס אתמול את קנדה לרשימת המדינות הנמצאות תחת אזהרת מסע בשל התפשטות הקורונה, זאת אף שגם בארה"ב ההדבקה משתוללת.
השתתפה בהכנת הידיעה: מיטל יסעור
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו