היסטוריה בדרום קוריאה: האסיפה הלאומית בסיאול אישרה חוק חדש האוסר לגמרי מסחר בבשר כלבים ואת שחיטתם לצורכי מאכל. המנהג של אכילת בשר כלב היה נפוץ מאוד בקוריאה בעבר, אך בעשורים האחרונים הצטמצם באופן משמעותי, בעיקר בקרב צעירים.
לפי החוק החדש, אדם שישחט כלב צפוי לעונש של עד שלוש שנות מאסר. כמו כן, מסחר בבשר כלבים, כולל הגשתו במסעדות, ייאסר לגמרי. גם גידול כלבים למאכל, מסורת עתיקה במדינה, תיאסר לפי החוק החדש.
BREAKING NEWS:
South Korea has passed a new law to ban the centuries old practice of slaughtering dogs and selling dog meat. pic.twitter.com/Oj5lUWcNPi
— Good Morning Britain (@GMB) January 9, 2024
על אף ההישג לפעילי זכויות בעלי החיים במדינה, החוק ייכנס לתוקפו רק בעוד שלוש שנים, במטרה לתת לבעלי המסעדות המגישות בשר כלבים ולחוואי הכלבים הזדמנות למצוא מקורות פרנסה חדשים. הממשלה הכריזה כי תתמוך כלכלית בחוואים ובשוחטים שיאבדו את עבודתם, עד שאלו ישתלבו מחדש בשוק העבודה. לפי נתוני הממשלה בסיאול, בדרום קוריאה פעילות 1,600 מסעדות המגישות בשר כלב, ו-1,150 חוות המגדלות כלבים למאכל.
בשר הכלבים מכונה בקוריאה "בושינטאנג" והוא נחשב מעדן יקר ערך, בעיקר בעיני האוכלוסייה המבוגרת במדינה. לפי סקר "גלופ" שפורסם השנה, רק 8% מהציבור הקוריאני אכלו בשר כלב בחצי השנה האחרונה. בסקר דומה בשנת 2015 השיבו 27% מהציבור כי אכלו בשר כלב. בסקר שפורסם השנה, רק חמישית מהאוכלוסייה תמכה במנהג של אכילת בשר כלב.
ג'ונג אה-צ'אה, מנהלת האגודה ההומנית של קוריאה, אמרה כי היא מופתעת שתזכה לראות את הפסקת אכילת בשר הכלבים בקוריאה בימי חייה. "בעוד ליבי נשבר עבור מיליוני הכלבים שעבורם השינוי הגיע מאוחר מדי, אני מאושרת שדרום קוריאה תוכל לסגור את הפרק האומלל הזה בהיסטוריה שלה ולצעוד לעבר עתיד ידידותי לכלבים".
חוואי הכלבים במדינה מחו נגד ההחלטה, בטענה שיש לתת למנהג להיעלם "באופן טבעי" ובכך לכבד את התרבות ואת המסורת המקומית. ג'ו יאונג-בונג, חוואי המגדל כלבים למאכל, סיפר ל-BBC: "בעוד עשר שנים, כל התעשייה שלנו הייתה נעלמת. אנחנו בשנות ה-60 או ה-70 לחיינו עכשיו, ואין לנו ברירה אלא לסגור ולאבד את מקור הפרנסה שלנו. החוק החדש מפר את זכויות האנשים לאכול מה שהם רוצים".
דרום קוריאה וסין אינן המדינות היחידות שבהן אוכלים כלבים. ברשימה נמצאות גם צפון קוריאה, וייטנאם, אינדונזיה, קמבודיה, לאוס וטימור המזרחית. גם בכמה מדינות אפריקה, כמו גאנה, ניגריה ובורקינה פאסו (רשימה חלקית), הכלבים מגיעים אל הצלחת. עם זאת, תשומת הלב מופנית יותר לדרום קוריאה בגלל השתייכותה למועדון המדינות המתקדמות ביותר בעולם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו