ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו התחדשה הלחימה בין אנשי ארגון אמ-23 לצבא הקונגולזי ואנשי כוחות האיחוד האפריקני שלוחמים בארגון הגרילה לצד הצבא. על פי דיווחים המגיעים מהמדינה, אלפי פליטים נסים מאזורים אליהם נכנסו המורדים בני קבוצת הטוטסי, המנהלים מלחמה עיקשת נגד השלטון המרכזי בקינשסה.
שלשום פרסם האיחוד האירופי גינוי חמור וקרא לרואנדה ונשיאה פול קגמה לחדול מתמיכה בארגון המורדים, שאנשיו שייכים לקבוצת הטוסטי אליה משתייך הנשיא הרואנדי. דו"ח של האו"ם קבע בשנה שעברה כי רואנדה עומדת מאחורי ההתחמשות וההתחזקות של המורדים בצפון מזרח קונגו.
המורדים בקונגו נפגשים עם אנשי צבא השלטון // צילום: רויטרס
תומכי הארגון ברואנדה ואוגנדה טוענים כי במקומות אליהם מגיעים אנשי הארגון שורר שקט וכי אזרחים לא מגורשים מבתיהם, אך תיעוד מטריד של זרם פליטים, רובם בני קבוצת ההוטו המהווה רוב באזור, מעיד כי המקומיים חוששים מאנשי הארגון שחמושים ומצוידים היטב.
בשבוע שעבר דווח על נסיגה מאורגנת של אנשי אמ.23 מהעיירה קיבומבה וטקס התקיים בהשתתפו תמפקדי הארגון, אנשי כוח שמירת השלום של האיחוד האפריקני וצבא קונגו, כחלק מ"יוזמה של רצון טוב". אלא שאתמול הודיעו בקינשסה שהנסיגה הייתה "מבצע הטעיה" וכי אנשי ארגון הגרילה מאיימים לכבוש העיר גומה, בירת מחוז קיוו והעיר הגדולה ביותר במזרח המדינה.
הארגון חזר לפעילות מוקדם יותר השנה בסדרה של מארבים נגד הצבא הקונגולזי כשהוא זוכה לתמיכה מחלק מהאוכלוסייה המקומית. הארגון חדל מפעילות בשנת 2017 לאחר שלחץ בינלאומי כבר הופעל על השלטון ברואנדה לחדול מסיוע ומימון עבור אנשי הארגון, אך מתחים חברתיים ואתניים בקונגו הדליקו מחדש את העימות והארגון שב לקבל כספים ונשק מהשלטון בקיגלי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו