למרות הלחץ האמריקני: איראן מתכוננת לשיגור טיל מתקדם

צילומי לוויין חושפים כי הרפובליקה האסלאמית נערכת לשיגור של טיל בליסטי לחלל, ככל הנראה במטרה להכניס לוויין למסלול מסביב לכדור הארץ • בארצות הברית חוששים כי מדובר למעשה בניסוי טילים לצרכים צבאיים

שיגור טיל איראני // צילום: AFP

על אף הסנקציות והלחץ האמריקני, צילומי לוויין שפורסמו היום (שני) בכלי התקשורת בארצות הברית חושפים כי טהרן נמצאת בדרך לעוד ניסוי שנוי במחלוקת. התמונות, שנחשפו על ידי מכון ג’יימס מרטין למניעת הפצת כלי נשק גרעיניים, מראות הכנות אחרונות לשיגור ב”מרכז החלל על שם חומייני” שנמצא במחוז סנמן שבמזרח איראן.

על אף כי איראן טרם הכריזה על השיגור, משום שהרפובליקה האסלאמית נוהגת להכריז על שיגורים רק לאחר מעשה, המומחים צופים כי איראן תטען כי מדובר בשיגור טיל לצורך הצבת לוויין בחלל.

אלא שבארצות הברית טוענים כי איראן מבצעת את הניסויים הללו על מנת לבחון דגמים חדשים של טילים בליסטיים לטווח ארוך ובינוני. “מרכז החלל חומייני בדרך כלל די שומם וקשה להבחין בו בפעילות כלשהי”, מספר פביאן הינט, חוקר במרכז ג’יימס מרטין למניעת הפצת נשק גרעיני. “אבל התמונות שפורסמו בימים האחרונים מראות פעילות מוגברת במרכז הרכבת הטילים, וסמוך לכן השילוח”, הוא מסביר.

מוקדם יותר החודש דיווחה סוכנות ידיעות איראנית כי לוויין חדש, “נאהיד 1”, כבר מוכן להעברה לסוכנות החלל במטרה לשגרו לחלל.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר