הלוויתו של ההרוג בתקיפה בעיראק // צילום: איי.אף.פי // הלוויתו של ההרוג בתקיפה בעיראק // צילום: איי.אף.פי

אחד ההרוגים בתקיפה בעיראק: מפקד יחידת טילים של חיזבאללה באזור

קאז'ם מוחאסן, שנהרג בתקיפת מל"ט על שיירה שבה נסע סמוך לגבול הסורי, היה בכיר בארגון חיזבאללה בעיראק, הפועל תחת מיליציית "חש'ד א-שעבי" ופיקד על יחידת טילים של הדיביזיה המוצבת באזור • שמונה בני אדם נוספים נהרגו בתקיפה • בארגון האשימו את ישראל

דיווחים בכלי תקשורת בעיראק חושפים כי אחד ההרוגים בתקיפה שבוצעה אתמול סמוך לעיירה אל קאים בעיראק הוא מפקד בכיר בארגון חיזבאללה בעיראק שפיקד על יחידת טילים.

על פי הדיווחים, ההרוג, קאז'ם מוחסאן הידוע בכינוי אבו על יאל דאבי, פיקד על יחידת הטילים של הדיביזיה ה-45 של ארגון ח'שד א-שעאבי, ארגון גג של מיליציות שיעיות בעיראק, כחלק מכוח של ארגון קטיב חיזבאללה, הפועל בעיראק.

עוד בנושא:

תשעה אנשי מיליציות שיעיות חוסלו בתקיפה נוספת בגבול עיראק-סוריה

סוכל ניסיון פיגוע באמצעות רחפנים של כוח קודס האיראני בשטח ישראל

דיווח: הרוג בפיצוץ במחסן תחמושת הקשור למיליציות האיראניות בעיראק

"ישראל הרחיבה את טווח התקיפות נגד מטרות איראניות במזרח התיכון"

מאות ליוו את מוחסאן בדרכו האחרונה בפרבר דרומי של הבירה בגדד. מוחסאן נלחם בעבר במסגרת מיליציה שיעית בסוריה ואף נשבה על ידי האמריקנים ושוחרר. 

הדיביזיה ה-45 של ח'שד א-שאעבי מוצבת בסמוך לגבול הסורי וייתכן כי ברשותה טילים בליסטיים שסופקו על ידי איראן ועלולים להיות משוגרים לעבר ישראל במקרה של עימות. בארגון השיעי האשימו את ישראל בתקיפה. 

 

פינוי הרוגים מזירת התקיפה בעיראק // צילום: איי.אף.פי

רשת אל-מיאדין הלבנונית, המזוהה עם חיזבאללה, דיווחה אתמול כי כלי טיס תקף שני כלי רכב באל-קאים שבגבול עיראק-סוריה. על פי הדיווח, במתקפה נהרגו תשעה אנשים, בהם מפקד שטח של המיליציות השיעיות.

התקיפה בוצעה פחות מ-24 שעות אחרי סיכול פיגוע הרחפנים בסוריה. על פי הדיווח, שני כלי רכב ששייכים לגדוד 45 במליציה השיעית "אחשד אלשעבי" הותקפו. מדובר במיליציה המזוהה עם איראן ופועלת על פי הדיווחים בהכוונת טהרן. לאחרונה יוחסו כמה תקיפות לישראל על אדמת עיראק נגד מטרות איראניות. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...