המרכז הסורי לזכויות אדם דיווח היום (שלישי) כי עשרה לוחמי מיליציות שיעיות נהרגו בתקיפה אווירית על בסיס צבאי במחוז דיר א-זור, סמוך לעיר בוכמאל, בצפון מזרח סוריה.
עוד דווח כי במהלך התקיפה הושמד לפחות מתקן אחסון אחד של עצמאי לחימה והעשן נראה מהעיר הסמוכה בוכמאל. כתב סוכנות הידיעות המזוהה עם המורדים, סטפ ניוז, דיווח כי אזור התקיפה נמצא ב"חגורה הירוקה", אזור סגור בגבול סוריה ועיראק שמחוזק על ידי כוח קודס של משמרות המהפכה האיראניים.
עוד בנושא:
תיעוד מהלוויין חושף: אלה תוצאות המתקפה בסוריה
השיעים באים: האויב החדש מעבר לגבול בסוריה
דיווחים בעיראק: תקיפה על בסיס מיליציות פרו איראניות
יעדים איראניים הותקפו במזרח סוריה; רחפן ישראלי נפל בדרום לבנון
התקיפה מלמדת על כישלונם של האיראנים להגן על המתחם לאחר שבשבוע שעבר נודע כי משמרות המהפכה שלחו מספר מערכות נשק נגד מטוסים לאתר, לאחר שנפגע במתקפה אווירית.
בשבוע שעבר, עדי ראייה צפו בשלושה כלי רכב של מערכות טילי הגנה אווירית שהובאו לסביבות האתר שהותקף. כלי הרכב הגיעו מלווים בשיירה של ג'יפים של כוח קודס של משמרות המהפכה וכמה מקלעים כבדים שמטרתם להגן על השיירה.
צילומי הלוויין חשפו את נזקי התקיפה הקודמת
צילומי הלוויין שנחשפו בדוח מקיף של חברת אימג'סאט אינטרנשיונל, ImageSat International - ISI, חברת לוויינים ופתרונות המודיעין, חשפו את ממדי ההרס שנגרם לבסיס של מיליציות פרו-איראניות שהותקף מהאוויר מוקדם יותר החודש".
בדו"ח שפורסם על ידי חברת המודיעין מוערך כי התקיפה התרחשה על רקע הניסיון האיראני לייצר מעבר יבשתי בין איראן, עיראק וסוריה, במטרה לספק נשק וכוח אדם למיליציות הנאמנות לאיראן בסוריה ולחיזבאללה בלבנון.
המרכז הסורי לזכויות אדם דיווח הבוקר כי לפחות 18 איראנים ואנשי מיליציות נהרגו בתקיפה שבוצעה הלילה בסביבת העיר אל-בוכאמל, שבצפון מזרח סוריה, סמוך לגבול עם עיראק. עוד נמסר כי מספר ההרוגים צפוי לעלות שכן כמה מהנפגעים נמצאים במצב קשה.
על פי המרכז, התקיפה בוצעה בכמה גלים שונים וכוונה בין היתר נגד מרכז של האימאם עלי, אזורי תעשייה וחקלאות, הכפר אל-עבאס הנמצא בקרבת בוכמאל, מחסני אמל"ח ואתרים אחרים במחוז דיר א-זור.
מדובר באזור ש"סומן" לאחרונה כבסיס לוגיסטי על הציר הקרקעי בין איראן לסוריה וממנה לחיזבאללה בלבנון; בסיס שבו נהג לבקר מעת לעת גם הגנרל קאסם סולימאני - מפקד "כוח קודס" ויד ימינו, מהדי אל-מוהנדס - סגן מפקד "כוחות הגיוס העממי". לאחרונה עלה החשד כי איראן מנסה להבריח במעבר כטב"מים חמושים.
בחודש שעבר, עיתונאי סורי המזוהה עם האופוזיציה למשטר אסד דיווח על כלי טיס בלתי מזוהים, שתקפו אתרים של חיזבאללה בעיירה אל-בוכמאל שבדרום-מזרח סוריה.
ו כלי תקשורת באזור דיר א-זור דיווחו שבמזרח סוריה על כלי טיס בלתי מזוהים, שתקפו יעדים השייכים למיליציות האיראניות. על פי הדיווחים, גם אותה תקיפה התרחשה בעיר בוכמאל במזרח המחוז. תושבים מקומיים צוטטו אז בכלי התקשורת הסוריים, באומרם שבוצע ירי נגד כלי הטיס.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו