כלי התקשורת הערבים מדווחים על יותר מ 100 הרוגים, מרביתם כורדים, מאז החלה הלחימה בין כוחות הצבא הטורקי והכוחות הכורדים בצפון מזרח סוריה. לפי הדיווחים עשרות אלפי אזרחים סורים נמלטו מבתיהם בכפרים הסמוכים לגבול עם טורקיה. על פי ההערכות מספר הפליטים נע בין 100 ל-250 אלף.
מזכיר הליגה הערבית אחמד אבו אל-ריט אמר היום (שבת) כי "המבצע הצבאי של טורקיה בצפון־מזרח סוריה הוא פלישה לשטחה של מדינה ערבית ומתקפה על ריבונותה". את הדברים אמר בכינוס שרי החוץ של הליגה בקהיר.
אבו אל-ריט הוסיף כי "טורקיה מבקשת לנגוס בשטחה של סוריה ולהביא לשינוי דמוגרפי בצפונה. יש חשש מטיהור אתני של הכורדים. אנו קוראים לטורקיה להסיג את כוחותיה מסוריה ולהפסיק את התוקפנות והפלישה לאלתר".
מזכיר הליגה הערבית, אחמד אבו-ריט // צילום: רויטרס
שר החוץ המצרי סאמח שוקרי התייחס גם הוא למבצע ואמר כי "טורקיה נושאת באחריות לחזרת ארגוני הטרור לאזור ולכל סורי יש זכות להתנגד לתוקפנות הטורקית. ההיסטוריה תבוא חשבון עם כל מי שמסייע לה בביצוע פשעי מלחמה בסוריה".
שר החוץ הסעודי עאדל ג'ובייר ציין שהתוקפנות הטורקית "מאיימת למוטט את מאמצי המלחמה בדאע"ש ומשליכה לרעה על ביטחון האזור". גם שר החוץ הירדני איימן ספדי ושר החוץ של איחוד האמירויות אנוור גרגש קראו לעצור את המתקפה הטורקית בצפון-מזרח סוריה. שר החוץ הלבנוני קרא להחזיר את סוריה לליגה הערבית, בתגובה על התוקפנות הטורקית.
בתוך כך, הודיעה הערב דוברת משרד החוץ הגרמני כי "גרמניה אסרה על ייצוא נשק לטורקיה בגלל תקיפתה נגד המיליציה הכורדית בסוריה".
"על רקע המתקפה הצבאית הטורקית, הממשלה הפדרלית לא תנפיק אישורים חדשים לכל הציוד הצבאי שיכול לשמש טורקיה בסוריה", אמר שר החוץ הייקו מאס, לדברי הדוברת. כמה שעות לאחר ההודעה הגרמנית הודיעה גם צרפת כי היא אוסרת על מכירת נשק לטורקיה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו