ארדואן: "ביקשתי מפוטין שיזוז לנו מהדרך בסוריה"

נשיא טורקיה ארדואן לאחר ההסלמה מול רוסיה: "לא מחפשים הרפתקאות בסוריה" • דיווח איראני: עשרה מחבלי חיזבאללה נהרגו בתקיפה טורקית בסוריה

נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן // צילום: רויטרס

נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן נאם הבוקר (שבת) ממעונו באנקרה והגיב על ההסלמה ביחסים מול רוסיה לאחר התקיפה בה נהרגו למעלה מ-30 חיילים טורקים, ומתקפת התגובה של צבא טורקיה באידליב. "אין לנו שום עניין בנפט או אדמה בסוריה, אנחנו שם בהזמנת העם הסורי ונצא משם ברגע שלא נידרש לכך יותר. נמצאים בשטחינו 3.7 מיליון פליטים סורים ואנחנו לא יכולים להתמודד עם שטף פליטים נוסף. אנחנו לא מעוניינים בנפט הסורי או בשטח, רק בביטחון למדינתנו"

עוד הוסיף הנשיא: "ביקשתי מנשיא רוסיה פוטין שיזוז לנו מהדרך בסוריה. אנחנו מעוניינים ליצור מרחב בטוח בסוריה עבור יותר ממיליון פליטים, לא מחפשים שם הרפתקאות. אם לא נילחם בארגוני הטרור בסוריה נצטרך להילחם בהם מאוחר יותר בשטח המדינה שלנו".  באותו הנושא, שר החוץ הרוסי, סרגיי לברוב, טען כי אנקרה ומוסקבה הגיעו להסכם להפחתת החיכוך בין כוחותיהם בסוריה

בתוך כך, כלי תקשורת איראניים המקורבים למשמרות המהפכה חשפו הלילה כי עשרות אנשי חיזבאללה נהרגו ונפצעו במהלך הפגזת מעוזיהם באזור אידליב שבסוריה, כחלק מהמתקפה הטורקית. כך לפי האתר "ערבי 21". 

לפי העיתון האיראני חוסיין דליראן: "מעוז חיזבאללה באידליב היה נתון לתקיפות של הצבא הטורקי ועשרה פעילים נהרגו". עוד דווח פציעה של יותר מחמישים לוחמי חיזבאללה בתקיפה הטורקית, שבה הושמד לחלוטין מטה חיזבאללה באזור. 

לפי הדיווח, חיזבאללה העביר מסר לשלטון הטורקי ובו נאמר: "ההתפתחויות באידליב ובסוריה נכנסו לשלב חדש, המפלגה תנקום בכוח את הרג אנשיה בתקיפות הטורקיות".

מדובר בחלק מהתגובה הצבאית למותם של 33 חיילים טורקים בתקיפת משטר אסד בחמישי. אתמול טענו במשרד ההגנה הטורקי כי מאות מחיילי אסד נהרגו, וכן הושמדו עשרות טנקים, סוללות אלטילריה ומערכות נ"מ.

 

שיירה צבאית סורית במחוז אידליב // צילום: איי.פי

בהכנת הידיעה השתתף דין שמואל אלמס

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר