אנקרה ממשיכה לאותת לירושלים לגבי רצונה להשיב את היחסים בין המדינות למוטב. לאחר חשיפת "ישראל היום" בדבר ההצעה של אדמירל ג'יהאט יאייג'י לגבול ימי בין טורקיה לבין ישראל, יועץ אחר של נשיא טורקיה ארדואן, פרופ' מסוט ג'אשין, הצהיר: "ייתכן שהיחסים הדיפלומטיים המלאים ישובו עד לחודש מרץ. למה לא?". ג'אשין אמר את הדברים לסוכנות VOA.
לדברי יועצו של ארדואן ליחסים בינלאומיים, טורקיה מעוניינת בהשבת היחסים. "אם ישראל תבוא צעד אחד לקראתנו, אנחנו נבוא לקראתה שני צעדים. אם נראה אור ירוק, טורקיה תפתח את השגרירות מחדש ותחזיר את השגריר". הדברים נאמרים שנתיים וחצי לאחר שמשרד החוץ הטורקי גירש את השגריר הישראלי דאז איתן נאה, על רקע העימותים עם חמאס ב"צעדות השיבה" במאי 2018.
כיום, הדרגים הבכירים של ישראל באנקרה, ומקביליהם הטורקיים בתל אביב ממונים על היחסים (chargé d'affaires). הדיפלומט הישראלי הבכיר כיום באנקרה הוא רועי גלעד, שבוודאי מכיר את ג'אשין היטב. "הדאגה לשלום ולביטחון היא חשובה מאוד הן לישראל והן לטורקיה", הדגיש ג'אשין שאף הוסיף התייחסות מעניינת למשט המאווי מרמרה. "אנחנו לא רוצים תקריות נוספות עם ישראל", הוא הדגיש.
ג'אשין ציין כי לישראל יש הרבה מה להרוויח מנרמול מחודש של היחסים. "טורקיה רכשה אמל"ח רב מישראל", הוא סיפר, "אנחנו יכולים לעשות זאת שוב. התעשיות הביטחוניות שלנו יכולות לחזור ולעבוד יחד".
בנוגע להצעתו של אדמירל יאייג'י, שהתפרסמה לראשונה ב"ישראל היום" וגרמה לתהודה ברחבי מזרח הים התיכון, ג'אשין סיכם: "ישראל מגלה נפט וגז, הם מדינה עם מספר תושבים מועט יחסית והשוק הגדול ביותר שבו הם יכולים למכור הוא דרך הצינורות שלנו – לעבר האיחוד האירופי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו