המסר של מצרים לממשל טראמפ: "מתנגדים לפינוי אוכלוסייה מעזה"

מקור בכיר מסר ל"אל-חדת'" כי "מצרים מחויבת לעמדתה שלא להביא לגירוש פלשתינים מרצועת עזה למקומות אחרים" • הרקע: לאחרונה דווח כי בממשל טראמפ הציעו להעביר עזתים לאינדונזיה - היום הוא אמר כי מצרים וירדן צריכות לקלוט יותר פלשתינים

ההרס ברצועת עזה. צילום: אי.פי

אחרי הצהרות נשיא ארה"ב דונלד טראמפ: הערוץ הסעודי "אל-חדת'" דיווח היום (ראשון) על תוכנית של הממשל בארה"ב להעברת פלשתינים מרצועת עזה למדינות אחרות.

מנגד, מקור בכיר מסר ל"אל-חדת'" כי "מצרים מחויבת לעמדתה שלא להביא לגירוש פלשתינים מרצועת עזה למקומות אחרים". הוא הוסיף כי "מצרים העבירה לצד האמריקני מסר לפני כמה זמן כי היא מסרבת להעביר פלשתינים מעזה".

נשיא ארצות הברית טראמפ ונשיא מצרים א-סיסי, צילום: AP

עם זאת, דווח על תוכנית להעברת פלשתינים מעזה שמורכבת משלושה שלבים, מבלי להרחיב עליהם. לפי התוכנית, מספר לא מוגדר של פלשתינים יעזבו את רצועת עזה לתקופה של בין חצי שנה לשנה. בהמשך לכך, הם יוכלו לחזור בתחילת 2026. עוד דווח כי התוכנית כוללת הצעה להעביר אותם לשלוש מדינות ערביות ומדינה נוספת באסיה. לאחרונה דווח כי בממשל טראמפ עלתה האפשרות של להעביר את העזתים לאינדונזיה. היום אמר טראמפ כי מצרים וירדן צריכות לקלוט יותר פלשתינים.

שיירת משאיות הסיוע בעזה, צילום: אי.אף.פי

הגורם האנונימי אמר לערוץ הסעודי כי אין ערובות לכך שהפלשתינים יחזרו אם יעזבו את עזה אחרי התקופה הזאת. לדבריו, פקיד אמריקני צפוי לקיים פגישות עם מתווכים ועם מדינות ערביות כדי לדון בסוגיית קליטת מספר הפלשתינים.

חבר הבית העליון בפרלמנט הירדני עומר אל-עיאסרה אמר כי הדברים של טראמפ לגבי קליטת עזתים בירדן ובמצרים, הפתיעו את שתי המדינות. בדברים שמסר ל-CNN אמר הבכיר הירדני: "זה בית הספר של טראמפ. להעלות את ההצעות הכי קיצוניות שיש כדי לנהל משא ומתן וללכת אחר כך לעשות את העסקה שלו. אבל זאת כן אינדיקציה למעורבות של טראמפ בסוגיה הפלשתינית ובסוגיית הסיפוח. אל לנו לשכוח את דבריו על הרחבת ישראל".

רפיח, גבול מצרים, צילום: ללא

חבר הפרלמנט הירדני הוסיף כי "ההצהרות של טראמפ לא אומרות שעומדת להיות התנגשות עם ירדן אלא מעידות על מאבק מצומצם יותר דרך התקשורת ומובילי דעת הקהל. כמו ההכרזות של טראמפ בנוגע לתעלת פנמה ומפרץ מקסיקו וסיפוח קנדה. לא כל מה שטראמפ אומר הוא רוצה. עם זאת, אולי הכוונה היא לפּחות ממה שהוצהר עליו. שהרשות הפלשתינית לא תחזור לעזה בעוד שמצרים וירדן, במידה מצומצמת יותר, ימלאו תפקיד ביטחוני או הנהלתי של כוח משותף, שאולי יהיה שם. במילים אחרות, ממשל טראמפ וישראל ניצבים מול דילמה של היום שאחרי המלחמה ומי ישלוט בעזה".

לפי אל-עיאסרה, ירדן הדגישה שוב ושוב את הקווים האדומים שלה בנוגע לסוגיה הפלשתינית ואלה מחייבים היום גיבוש מחדש עם העמדה של הסעודים, המצרים והפלשתינים.

שר החוץ הירדני, איימן ספאדי, צילום: אי.פי

שר החוץ הירדני מגיב לדברי טראמפ: "העמדה שלנו ברורה בסירוב לגירוש פלשתינים, ובלתי ניתנת לשינוי. אנחנו תומכים בפתרון שתי המדינות. אנחנו מצפים לעבוד עם ממשל טראמפ כדי להשיג שלום באזור. השלום שאנחנו רוצים בו יעניק זכויות לפלשתינים".

שגריר מצרים בארה"ב מועתז זהראן כותב במאמר לעיתון האמריקני "דה היל": "יש קולות שדוגלים בכך שמצרים תפתח את גבולותיה ותאפשר לפלשתינים לחפש מקלט בסיני. (...) עמדת מצרים ברורה - היא לא יכולה להיות חלק מאף פתרון הכרוך בטרנספר של פלשתינים לסיני"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר