המגעים להפסקת אש בצפון: השליח האמריקני עמוס הוכשטיין נפגש היום (שלישי) עם יו"ר הפרלמנט הלבנוני נביה ברי לדיון שנמשך יותר משעה. בהמשך הוא יפגוש את ראש ממשלת לבנון נג'יב מיקאתי ומפקד צבא לבנון ג'וזף עאון. אחר כך ייתכן וימשיך את מסעו במזרח התיכון בביקור בישראל.
בתום הפגישה אמר הוכשטיין: "הדיונים נמשכים כדי לצמצם את הפערים בעניין הסכם הפסקת אש. היו לנו דיונים רציניים וקונסטרוקטיביים. יש הזדמנות אמיתית להגיע לסוף הסכסוך. אני כאן כדי להקל על ההחלטה, אבל זה נשאר בידי הצדדים. הפתרון קרוב. אני מקווה שבימים הקרובים תתקבל החלטה מכרעת בנושא".
גורם בדרג המדיני אמר ל"ישראל היום" כי נתניהו הוא שאישר את יציאת ראש השב"כ רונן בר לטורקיה במטרה לבחון אפשרות לעסקת חטופים וכן את נושא היחסים בין המדינות. הרקע לנסיעה: כניסתו הצפויה של הנשיא טראמפ לבית הלבן וצוותו אוהד ישראל. פתיחת הדלת בצד הטורקי לראש השב"כ מבשרת על שינוי כיוון מהותי מצדו של ארדואן שמבין את שינוי הלך הרוח הצפוי מהבית הלבן ומסתגל. טורקיה נחשבת לבית חם לבכירי חמאס ובדומה לתיווך של קטאר, מנסים בישראל לייצר קו חדש להחזרת החטופים דרך בעלת בית אחרת של ארגון הטרור.
בתוך כך, מזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם צפוי לנאום בהמשך היום. מוקדם יותר היום דווח בעיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט" כי היועץ האיראני, עלי לריג'אני, ייעץ לארגון הטרור בימים האחרונים לתת הזדמנות להפסקת האש. לפי מקורות לבנוניים, חיזבאללה נתן מרחב תמרון לשיחות, אבל בלבנון דורשים שהמתווה יתבסס על החלטה 1701 ללא שינוי.
בישראל טוענים כי הנושא החשוב בדרך להסדרה המתרחקת בלבנון הוא חופש הפעולה לצה"ל בכל רחבי לבנון אם חיזבאללה יתחמש או יתכונן לפגוע באזרחים ישראלים. אם וכאשר בלבנון יאשרו את ההסכם הכולל את חימוש הצבא הלבנוני והצבתו על הגבול, לצד דחיקת חיזבאללה אל מעבר לליטני - לנתניהו יש את הרוב הדרוש כדי להעביר אותו בקבינט. גם בכירים בממשלה שאינם חברי ליכוד צפויים לתמוך בסגירת החזית הצפונית, ובתנאי שהלחימה בעזה תימשך עד להשגת מטרות המלחמה.
בישראל ממתינים לאיתות מהוכשטיין: גורמים מדיניים אומרים כי טרם קיבלו אישור לכך שהוכשטיין יגיע לישראל מביירות. על פי התכנון המתווך האמריקני אמור להגיע לישראל מחר לאחר הביקור בלבנון כדי להשלים את מאמצי התיווך להסכם מדיני וסיום המערכה בלבנון.
לאחר הפגישה, יו"ר הפרלמנט הלבנוני נביה ברי אמר לעיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט" כי המצב טוב באופן עקרוני.
ברי הבהיר כי מה שנותר הוא לסגור "כמה פרטים", וציין כי "יש נציג שלו ונציג של האמריקנים שדנים בפרטים הטכניים". הוא הוסיף כי כעת ממתינים לראות מה יביא הוכשטיין מהצד הישראלי.
לדברי הבכיר הלבנוני, הערבויות בנוגע לעמדה הישראלית הן באחריות האמריקנים. בנוגע לשאלה אם הטיוטה הנוכחית נדונה עם הישראלים, ברי השיב: "הוכשטיין אומר שהוא ערך תיאום עם הישראלים לגבי הטיוטה, אבל זאת לא הפעם הראשונה שהישראלים מכחישים התחייבויות שלהם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו